Urbi hinnangul tuleb inimesel läbi elada ka need perioodid, mil ta tahab vingemat autot ja uhkemaid jalanõusid. „See peab inimese jaoks individuaalselt paika jooksma.

Urb alustas investeerimist enne eelmist kriisi Londonis elades kui käis ülikoolis ning elamisraha saamiseks töötas ka Apple’s. Ettevõtte motivatsioonipaketis oli, et kümnendiku niigi väikesest palgast sai panna turgudele.

Ja kuna Apple oli jõudsalt kasvav ettevõte ja surutises väga pihta ei saanud. „Ma ei saanud surutisest arugi,“ tõdes Urb. Soetatud aktsiad müüs ta maha New Yorki suundudes, kui oli tarvis korteri sissemakset.
Hiljem tegi Apple aktsia spliti 1:7—le (Aktsiate arvu suurendamine samal ajal aktsiate nimiväärtuse vähendamisega. Seda kasutatakse kiiresti kallinenud aktsiate puhul, et kauplemisaktiivsust suurendada ning aktsiad kättesaadavamaks muuta. Apple puhul sai ühe aktsia omanik endale seitse madalama nimiväärtusega aktsiat-K.K), ja tagantjärele tarkusena tõdes Urb, et oleks pidanud korteri sissemakseks raha mujalt otsima.

Igatahes tõdes Urb, et tema investeerimine sai alguse passiivselt palgatööl olles, kus see tuli lihtsalt hüvedena kaasa, kuid edasi tekkis ka huvi.

Investeerimispõhimõtete kohta tõdes Urb, et alguses hakkas ta raha paigutama nendesse aktsiatesse, mille toodete tarbija ta ka ise oli. Ta vaatab ka ettevõtete varasemat arengut ning aktsiahinna liikumist ja loomulikult hindab ka riske.
Eesti turult tõi ta näiteks Tallinna Sadama aktsia, mis ion turvaline, sest vaevalt keegi hakkab siia uut sadamat ehitama. "Tallinna Sadama aktsia on kohutavalt igav," aga vaevalt sellega midagi juhtub," lausus ta.

Kuidas investeerimist alustada?
„Ümbritse ennast targemate inimestega, ole uudishimulik ja käitu nii, kuidas süda ja numbrid sind juhatavad,“ soovitas Urb.

Ülemiste City Live'i üheksandal veebiseminaril, mis korraldati koostöös Eesti Ettevõtluskõrgkooliga Mainor, käsitleti põhjalikumalt investeerimist ja isikliku rahaga ümberkäimist. Muuhulgas rääkisid eksperdid võimalustest, kuidas kriisis rahaliselt käituda ja ka sellest kasu lõigata.

Oma kogemusi jagasid Kristjan Liivamägi (Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, investor), Tõnn Talpsepp (Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, investor), Liisi Kirch (investor, raamatu "Minu Finantsplaneerija" autor), Nelli Janson (LHV vanemmaakler) ja räppar Reket aka Tom-Olaf Urb. Veebiseminari modereeris Eesti Panga endine asepresident ja riigikogu liige Andres Sutt.

Seminari esinejad kinnitasid, et investerimisega tuleks alusatda kohe, mille oodata müstilist õiget aega. "Kui mõte on peas olnud, et peaks investeerima, aga kõik tundub väga hirmus, siis soovitan esimese sammu võimalikult kiiresti ära teha, mite oodata jumalikku ilmutust," lausus Nelli Janson, tõdedes, et investeerimisega alustades ei ole vaja suuri summasid.

"Hakka pihta, ära oota mingit jumalikku märguannet. Õige aeg alusatda oli eile, täna on viimane hetk," lausus ta.