"Uue põlvkonna tehnoloogiakooli käimalükkamine, meeskonna kujundamine, õppeprogrammi juurutamine, esimese kohordi väljaõpe ning edukale karjäärile suunamine võiks õigele inimesele olla tõeline väljakutse," ütles üks kooli asutajatest Rainer Sternfeld. "Ootame kandideerima neid, kel huvi arendada tehnoloogiaharidust ning kogemust luua toimiv kogukond kooli, piirkonna ja tehnoloogiasektori vahel."

Uus koolijuht saab ametisse asuda 1. jaanuarist (või hiljemalt veebruaris 2021), põhipalk on 3500 brutotasuna. Kandideerimise tähtaeg on 1. detsember ja seda saab teha aadressil talendipank.fontes.ee.

Jõhvi tehnoloogiakooli rajavad Eesti idufirmade tipptegijad, kes panustavad kooli avamiseks lisaks riigipoolsele toetusele oma isiklikku ja ettevõtte raha. Sellest rääkis pikemalt Transferwise'i üks asutajatest ja kooli eestvedajatest Taavet Hinrikus pikemalt Ärilehele SIIN.

Rahvusvahelisel 01 Education System (01Edu) programmil töötama hakkav kool pakub 200 huvilisele aastas võimalust omandada tasuta praktiline IT-haridus. Õppetööga koos pakub kool õpilastele tasuta elamispinda, mentoreid ning võimalust õppetöö vältel tutvuda erinevate tööandjatega, kes otsivad enda kiiresti arenevatesse tehnoloogiaettevõtetesse uusi töötajaid. Sarnase mudeliga koole on üle maailma lõpetanud rohkem kui 40 000 inimest.

Edukas koolijuhi kandidaat oskab töötada kiiresti muutuvas keskkonnas, on vähemalt 5 aastat juhtinud inimesi või koordineerinud kogukonnaelu, kasuks tuleb ka rahvusvahelises meeskonnas töötamise kogemus.

"Eeldame kiiret õppimisvõimet ja lõputut uudishimu, suurepärast probleemilahendamise oskust ning võimet mõelda loovalt, kriitiliselt ja analüütiliselt," loetleb hea koolijuhi omadusi Rainer Sternfeld. Kindlasti on koolijuhi ametis vaja osata eesti, vene ja inglise keelt ning valmisolekut pidevalt viibida Jõhvis.

"Kui koolijuhi roll ei tundu täpselt sobiv, kuid idee kõnetab ja on soov Jõhvi tehnoloogiakooli tegemistes kaasa lüüa, siis andke endast märku," ütles Rainer Sternfeld. "Uue koolijuhi esimene ülesanne on oma meeskonna loomine."

Jõhvi kooli käimalükkamise hind on u 2,4 miljonit eurot, millest 1,6 miljonit tuleb riiklikust Ida-Virumaa programmist. Ülejäänud summast toetavad eraisikutest ja ettevõtetest suurima summaga Taavet Hinrikus ja TransferWise, aga kooliasutajate tuumikusse kuuluvad veel näiteks Martin Villig, Ede Tamkivi, Rainer Sternfeld, Marek Kiisa, Maarja Pehk, Mari-Liis Kitter ja Merlin Seeman.

Jõhvi tehnoloogiakooli asutajad maja katusel: paremalt Ede Tamkivi, Taavet Hinrikus, Mari-Liis Kitter, Marek Kiisa, Merlin Seeman, Rainer Sternfeld, Maarja Pehk
Tehnoloogiakool hakkab asuma majas, kus praegu on pilveplatvormi Pilw.io andmekeskus.