Eesmärkide seadmine ja nende saavutamine on tema sõnul meie enda mõttemustrites kinni. Seega – juttu tulebki sellest, kuidas programmeerida ennast saavutama soovitud tulemusi.

1x
00:00


“Pange kirja see summa, mida te teenite sel aastal. Ja vaadake, mis see summa kokku tuleb. Olge head ja kirjutage see üles. Ja nüüd korrutage see sajaga! Kui paljud nüüd usuvad, et see on võimalik ära teha, ja seda veel sel aastal?! Kui te seda ei usu, siis ma soovitaksin teilt hakata seda uskuma, räägib Karmo Kivi.

"Sest kõik see, mida sa usud või ei usu, toodab sulle just need tulemused, mis sul on. Kui ma ise selle sama harjutuse Les Brown’i seminaril läbi tegin, siis mul tuli kananahk peale. Ja Les ütleski, et siis on see õige eesmärk. Kui sul praegu hirmu ei tekkinud, siis on see vale eesmärk," räägib Kivi.

"Ja ta ütles veel sinna juurde – "you must be hungry!" Sa pead olema näljane. Kui sa hommikul voodist välja kargad, siis mõtledki sellele, kuidas ma saan paremaks. Ehk esimene samm on otsustada ära, mida sa tegelikult tahad. Ja selleks on sul vaja kasutada oma kujutlusvõimet, sest muidu sa ei suuda suurelt unistada ja veel vähem otsustada," räägib Kivi.

"Jah, mõned start-up’id kasvavad 20, 50 või isegi 100 protsenti aastas, aga mõtle, kui sa teeksid 1000% hüppe!? Ja kui see tundub ebausutav, siis ma soovitan selle peale järjest rohkem mõtlema hakata. Kirjuta lahti, milline näeks sinu elu välja ja milline oleksid sina ise sel hetkel, kui see suur eesmärk päriselt teoks saaks. Mulle väga meeldib, mida Goethe on öelnud – "sa ei saa seda, mida sa tahad; sa saad seda, mida sa oled".

"Ja kui sa ei tea, kes sa oled, siis järelikult ei vääri sa seda võitu,” ütleb Kivi.