1x
00:00


Olles aastaid mänginud meeskonnasporti, teab Margus, et palju rõõmsaid ja motiveeritud inimesi üheskoos suudavad korda saata imesid. Margusega räägimegi, kui oluline on tema jaoks, et tema inimesed oleksid õnnelikud, saaksid töötada keskkonnas, mis inspireerib ning selle kõige juures viia ellu oma unistusi.

“Minu üks suurimaid mõjutajaid juhiks saamisel on olnud minu enda vanaisa. Minu vanaisa Heldur oli kirikuõpetaja ja väga suur inimene – tema kõrval kasvades olen ma saanud kaasa õigeid väärtusi eluks ja sealt võib-olla pärinevad ka sellised juhi algomadused.

Ja teine inimene on olnud kindlasti Ülo Pärnits,“ räägib Margus.

Teda tuntigi läbi selle, et ta võttis oma hõlma alla paljusid noori inimesi, kelles ta nägi potentsiaali ning siis õpetas ja inspireeris neid. Nõlvak oli 26 aastane, kui ta tuli Mainor Gruppi tööle. „Kui ma esimest korda Üloga kohtusin, siis ta loetles mitmeid juhte, kes tema käe all on oma karjääri alguse saanud ning poetas oma legendaarse lause – "Kui sa oled tubli ja sul on ideid, siis minu poolt on laud, tool ja arvuti ning hakka tööle".

See tähendaski, et sul on kõik võimalused olemas kasvada ja areneda, nii nagu seda on varem juba mitmel tema tiiva all hoo sisse saanud Eesti tippjuhil olnud,“ lisas Nõlvak. Need seitse aastat Ülo kõrval olid tohutult õpetlikud ja Margus saab sellest tegelikult üha rohkem aru alles tagantjärele.

See on olnud väga suur õnn. Need kaks meest on suurt rolli mänginud tema elus just juhiks saamisel. Ta on neilt õppinud just sellist läbini mõtestatud tegevust ja tööd hindama, sellist südamega töö tegemist.

„Ehk kui sa päriselt oled mingit tööd tehes väga õnnelik, siis oledki motiveeritud ja sa panustad kogu hingega. Hingestatus vist ongi see õige sõna, mida siinkohal kasutada. Kui sa teed asja, mis sulle päriselt korda läheb, siis seda on kaugele näha. Inimene teeb hingega tööd. Sa mingis mõttes samastud oma tegevusega – see oledki sina – ja sa tahad sealjuures anda endast parimat,” rääkis Margus.