Evarti sõnul saavad praeguses tööturu olukorras tööandjad oma värbamisprotsessi kujundada palju teadlikumalt, pöörates tähelepanu eelkõige sellele, keda ja mida noored nii töös kui ka elus oluliseks peavad. „Tööandjad peaksid esmalt selgeks tegema, missugust noort nad soovivad kõnetada – millega see inimene tegeleb, millistest kanalitest hangib ta endale sobivat infot ning mida peab oluliseks tööle kandideerimisel. Ka teadmist, kellega sihtrühm tahaks koos töötada, on võimalik väga praktiliselt värbamiskommunikatsioonis ja -turunduses ära kasutada,“ sõnab ta.

Nende Eesti tippjuhtide ja kuulsustega tahaksid Eesti tudengid koos töötada:

Juhi tähtsaim omadus on olla eeskujuks inimesena
Investori, 50% Klubi asutajaliige ja „Rikkaks Saamise Õpiku“ autori Jaak Roosaare sõnul on ligi paarikümneaastane tudengitega töötamise kogemus õpetanud ääretult palju: „Näiteks minu enda karjäär Southwestern Advantages õpetas mulle põhimõtet „lead by example“ – ei saa nõuda teistelt midagi, mida ise ei ole valmis tegema. Selle põhimõtte kohaselt on tähtis, et juht on empaatiavõimeline ning ise läbi elanud sama rolli, keda ta juhendab.“ Ühtlasi usub Roosaare, et tõeliselt hea juhi üks tähtsamaid omadusi ongi olla eeskujuks inimesena tervikuna, mitte ainult tööl. Seda visiooni peaks ka andma edasi oma töötajatele. „Soovitaksin juhtidel võtta rohkem aega selleks, et oma inimesi päriselt kuulata ning näidata neile, kuidas nad saavad Sinu kui juhiga koostöös oma unistusi ellu viia. Sellise lähenemise tulemused peegelduvad nii rahulolevates töötajates, täidetud ärilistes eesmärkides kui ka edukas ettevõttes,“ lisab ta.

Hea juht kaasab, andestab ja annab võimalusi
Baltikumi Nike Training Club’i (NTC) Master Traineri Sandra Raju sõnul on ta oma juhtimise käekirja aastatega palju muutnud: „Üks osa on olnud teadlik muutus, teine osa aga juhtunud protsessi käigus. Mitmed võtted on läinud hästi, teised mitte nii edukalt – õppetunnid juhina on aga olnud need kõik.“ Raju meelest on juhtimisel oluline eelkõige kaasatus, andestamine ja võimaluse andmine: „Sõltumata valdkonnast on need küll juhtimise ühed suurimad väljakutsed, aga need toovad ka edu ja on kõige aluseks. Ühtlasi tasub juhtimisel meeles pidada ka inimlikkust – et kohtled oma töötajaid samamoodi, nagu Sa tahad, et koheldaks Sind,“ lisab ta.