Mees kasvatas ettevõtte turuväärtuse 12 miljardilt dollarilt 20 aastaga 410 miljardi dollarini, kirjutas CNBC.

Tema käe all sai ettevõttest maailma üks väärtuslikum kompanii, mis jäi maha vaid Microsoftist. Hiljem käis General Electric ettevõttena alla.

Ta juhtis vana tööstusettevõtet kui investeerimispankur, ostes ja müües ärisid. Ta ei kartunud ettevõtte varasematest liistudest eemadumist, tungides ka finantsteenuste ja konsultatsiooniärisse. Ülevõtmised käisid aga laenurahaga ja ettevõttel läks võlgade teenindamine raskeks.

Kindlasti võib Welchi panuseks pidada suurettevõtetele mitteomast bürokraatia vohamise piiramist. Nimelt lubas ta igal ärisuuna juhil oma üksust juhtida kui iseseisvat ettevõtet, kuid ainult seni, kuni see oli kasulik grupi kasumile.

Welchi esimese viie juhiaastaga kukkus General Electricu töötajate arv 411 000-lt 299 000-ni. Fortune'i poolt sajandi juhiks tituleeritud Welch sai ka tuhandete töökohtade kaotamise tõttu hüüdnime “Neutron Jack”. Ta puhastas koondades ja üksusi müües ettevõtet nagu neutronpommi plahvatus, mis justkui hävitas inimesi, kuid jättes linnad alles.

Jack Walch sündis 19. novembril 1935 Massachusettsi osariigis Peabody linnas. Ta asus General Electricusse tööle 1960. aastal, kus oli alguses plastikudivisioni keemiainsener. 1972. aastal sai ta asepresidendiks. 1981. aastal asus ta gruppi juhtima.