Lubate revolutsiooni, millist täpsemalt?

Meie visioon on teha vabakutseliste, freelancerite iseseisva töö alustamine võimalikult lihtsaks. Endise nimega LeapIN on sellega neli aastat juba tegutsenud läbi E-residentsuse, pakkudes Euroopas ettevõtte avamist. Uue tootega tahame seda veelgi lihtsamaks muuta ning siin ei ole tarvis oma ettevõtet registreerida. Saab asuda seltsingu lepingusse. Ja niimoodi oma äri käivitada. Läbi meie portaali on võimalik arveid välja kirjutada, kulusid maksta ja ka endale maksta. Ainuke vahe on see, et ei see ei ole ettevõte vaid seltsing meie firma ja freelanceri vahel. See on juriidiline innovatsioon, mis annab oma äriga tegelemiseks täisfunktsionaalsuse, kuid samas ei ole tarvis äri registreerida.

Kellele teie teenus on suunatud?

See on suunatud kellele iganes maailmas. Tänaseni oleme teenindanud e-residente, aga uue teenuse puhul ei ole tarvis e-resident olla. Loomulikult me kontrollime inimese tausta ning kõik võib-olla ei pääse sõelast läbi ega saa meie kliendiks. Teenus avab võimaluse oma Euroopa äri käivitada läbi meie struktuuri ilma et peaks oma ettevõtet registreerima ja e-residendiks saama.

Kuidas suudate rahapesu ohtu vältida?

Meil on üsna tugevad rahapesu kontrollimeetmed. Seda ka praeguse äriga: meil on oma rahapesu tõkestamise meeskond ja vastavad algoritmid. Jälgime rahavoogu. Mis puudutab uut ettevõtmist, siis ükski raha seal ei liigu ilma meie heakskiiduta. Lisaks on erinevad piirangud. Näiteks käibepiirang. Uue teenuse kasutaja saab aastas selle kaudu liigutada maksimaalselt 36 000 eurot. Samuti peab teenuse kaudu liikuv raha olema lepingutega kaetud. Rahapesu kontroll on meil väga tugev. See ei ole lihtsalt pangaarve koos platvormidega.

Kontrollielemendid on meil oluliselt tugevamad kui pankades. Näeme mitte ainult raha liikumist, aga ka selle sisu: arveid ja lepinguid.

Kui pangad peavad alles kahtluse korral hakkama raha jälitama, siis teie näete seda sisuliselt kohe?

Täpselt nii.

Miks otsustasite nime vahetada. Endise LeapINi asemel nüüd Xolo?

Uus nimi võtab kokku meie filosoofia. Tahame olla sooloettevõtjate platvorm igal pool maailmas. Praegu turule tulnud toode ei jää viimaseks ning teenuseid tuleb kindlasti juurde. Tahame olla see koht, kuhu sooloettevõtja tuleks ning leiaks siit endale sobivaima ettevõtlusvormi ja teenuse alates firma asutamisest või virtuaalfirma loomisest kuni panganduse ja täisraamatupidamise ning maksuaruandluseni. Nimevahetus võta selle idee täpselt kokku. LeapIN oli väga tihendalt seotud e-residentsusega ning hästi Euroopa-keskne. Meie visioon on olla laiem, globaalne teenusepakkuja.

Oleme kasutanud brändinguagentuure. Uus nimi on väga vahva ning siiamaani oleme saanud väga positiivset vastukaja.

Kas ootate enda juurde ka Eesti alustavaid ettevõtjaid?

Ei näe uue toote puhul suurt vahet. Hetkel vaatame neid freelancereid , kellel on side eelkõige Euroopaga. Kellel on isiklik pangaarve mõnes Euroopa pangas. See hõlmab selgelt ka Eestit. Meie areaal tulevikuks kindlasti laieneb ja me ei välista teisi maailmajagusid.

Palju teenus liitujale maksab?

Meil on kaks toodet. Senine e-residentidele mõeldud teenus jääb alles ja on hinnastatud kuupõhiselt. Enamus kliente maksab kuus 79 eurot. See katab kõik kulud ära, mingeid lisatasusid ei ole. Ainult ettevõtte asutamise puhul tuleb tasuda lisaks riigilõiv.

Uue toote puhul on teistsugune hinnastamine: seltsingu lepingust tulenev partnertasu, teenustasu on 5% väljamaksetest.

See on tüüpiline tasu. Eelkõige Inglismaal ja Põhjamaades on nn vihmavarjufirmad mis võimaldavad inimestel, kellel ei ole enda ettevõtet esitada arveid ettevõtte nimel ja saada need arved makstud. Need vihmavarjufirmad võtavad tavaliselt 6-9% teenustasu. Meie anname kliendile oluliselt suurema funktsionaalsuse (näiteks kulude kandmine ning ligipääs pangaarvele) ning oleme hinna mõttes odavam.

Olete ettevõtet ka edukalt rahastanud?

Tõstsime 6 miljonit eurot, mis on päris korralik rahastus. See aitab meil päris pikaks ajaks oma teenust arendada ja turundad. On tore, et investorid on meie visiooni uskunud.

Mida tähendab päris pikaks ajaks?

Tüüpiline startup tavaliselt arvestab raha tõstmisel keskmiselt 1,5 aastaga. Selle aja jooksul peab kas jõudma kasumisse või võtma uue raha.