1. Investeerige ainult siis, kui saate raha kaotmist endale lubada.

Krüptorahasse investeerimine on riskantne ja edukaks investeeringuks on vaja ennast krüptoraha maailmaga kurssi viia. Kindlasti tunnete mõnda inimest, kes 2018. aasta alguses läks krüptoraha ostuhullusega kaasa ning jäi oma rahast ilma.

Kui olete otsustanud krüptorahasse investeerida, siis teadke, et väheste teadmistega jääte tõenäoliselt oma rahast ilma. Krüptoturul ei ole ainsaks riskiks volatiilsus, vaid ka ettearvamatud olukorrad nagu häkkimised ja riiklikud regulatsioonid.

Samas võib heade oskustega olla krüptorahaga kauplemine lõbus ja väga tulus ettevõtmine.

2. Jälgige alati, mida teeb Bitcoin.

Enamik alternatiivsed krüptovaluutad ehk altcoinid on tugevalt seotud bitcoini käitumisega. Kui bitcoini hind on järsult tõusmas, võivad altcoinid langeda, kuna paljud kauplejad tahavad bitcoini hinnatõusust osa saada ja vahetavad oma altcoinid bitcoinide vastu. Kui bitcoin langeb, siis langevad tihti ka altcoinid, kuna inimesed müüvad oma krüptovaluutad maha ja tahavad raha välja võtta.

3. Ärge investeerige ainult ühte krüptovaluutasse.

Kui olete võtnud vastu otsuse, et tahate krüptorahasse investeerida, siis kõige mõistlikum oleks investeerida mitmesse erinevasse valuutasse. Põhjus on väga lihtne - erinevad krüptovaluutad käituvad turul erinevalt ja nii saate oma investeeringut tasakaalustada. Hea näide selle kohta on periood 2016. aasta jaanuarist kuni 2018. aasta jaanuarini, mil Corgicoin tõusis 60 000 kordselt, Verge 13 000 kordselt ja samal ajal bitcoin ainult 34 kordselt.