Uue raha peamiseks turuks saab olema India, kus just praegu tegeletakse krüptoraha legaliseerimisega. See on intrigeeriv muutus, sest alles 2018. aasta jaanuaris keelustas Facebook kogu oma võrgustikus krüptorahaga seotud reklaami. Järgnevalt natuke täpsemalt aasta jooksul toimunud sündmustest:

*Jaanuaris keelas Facebook täielikult ära kõik krüptorahaga seotud reklaami. Seda tehti, sest usuti, et paljud vastavatest reklaamidest on tegelikult petuskeemid ning see ei mõju sotsiaalmeedia mainele hästi. Sellest hoolimata ütles Rob Leathern, Facebook’i tootejuht, et see keeld püsib vaid seni, kuni leitakse parem viis eristada ausat reklaami pettusest.

Sama tegid lõpuks ka Google ja Twitter. Facebooki kehtestatud keelu tõttu langes Bitcoin’i hind paari päevaga 9800 euro pealt 7700 eurole.

*Veebruaris teatas Facebook, et neil pole mingit kavatsust krüptovaluutadega tegelema hakata. Mais loodi aga töögrupp, kes hakkas uurima plokiahela tehnoloogia võimalusi. Tiimi juhtis David Marcus, kes oli tollal ühtlasi ka Coinbase’i juhatuse liige. Hiljem lahkus ta Coinbase’ist, et vältida potentsiaalset huvide konflikti.

*26. juunist lubati jälle osaliselt krüptovaluutade reklaamimist, kuid endiselt jäi kehtima keeld ICO’dele (initial coin offering – krüptorahal põhinevate osakute pakkumine). Reklaami jaoks tuleb tõestada oma firma jätkusuutlikust ja pädevust antud turul.

*Augustis avaldas Business Insider väite, et Facebook on koostööd tegemas Stellariga, mis on detsentraliseeritud valuutavahetusplatvorm, mis kasutab plokiahela tehnoloogiat ja krüptovaluutat, et luua Facebookile sobiv variatsioon samast tehnoloogiast. Facebook eitas seda täielikult.

*21. detsembril käis Facebook grupi siseselt välja idee luua tsentraliseerimata digivaluuta Whatsappi kasutajatele. Juba detsembri alguses märgati, et firma otsib enda tiimi plokiahela tehnoloogia eksperte. Kuu algusega kasvas Facebooki „väike“ ekspertgrupp vähemalt 40 töötajani.

Uus krüptožetoon võimaldab Whatsapp’i kasutajatel hakata rakendusesiseselt raha saatma ja peamiseks turuks saab olema India. See on Facebooki võimalus hakata konkureerima pankadega. Lisaks teavitati, et uus krüptovaluuta seotakse mõne teise vara hinnaga (USA dollar või kuld), et tagada uue raha stabiilne hind. Ilmselt läheb uue raha kasutuseletulemisega veel aega, kuna pole otsustatud, millise varaga hind siduda.

Facebook ise pole kogu seda tegevust avalikult kommenteerinud. Erinevate küsimuste peale on lihtsalt edastatud juba mais välja antud teade, kus on kirjas: „Nagu paljud teised firmad, uurib ka Facebook, kuidas plokiahela tehnoloogia potentsiaali rakendada. Meie väike, värskelt loodud tiim uurib selle tehnoloogia erinevaid võimalusi. Meil pole midagi rohkemat jagada.“