Umbes 5% riigi majapidamistest tegelevad krüptorahade kaevandamisega. Aastal 2016 oli Gruusia valitsus esimene, kes võttis plokiahela tehnoloogia kasutusele kinnisvaraga seotud lepingute sõlmimisel. Hetkel plaanitakse kõik riiklikud andmebaasid plokiahela tehnoloogiale üle viia.

Paraku kaasnevad selle kõigega teatud keerukused. Enamiku riigi kaevandamisest teeb USA firma nimega Bitfury. Nad lõid oma tootmisliini sinna odavate elektrihindade ning väheste regulatsioonide tõttu. Neile anti osaline maksuvabadus ja väga head laenutingimused. Kriitikud ütlevad, et Bitfury sõlmis ilmselt riigi kõige mõjukamate inimestega salajased lepingud oma firma käivitamiseks ning nendest kokkulepetest võidavad vaid üksikud. Samal ajal on nende tegevus ohuks kogu riigi energiatööstusele.

Bitfury kaevanduse loomiseks osteti maad värskelt loodud vabas tööstusalas. Tegemist on alaga, kus asuvad firmad ei ole kohustatud maksma käibemaksu. Nad olid esimene firma, kes seal tegevust alustas ning 18 hektari maa eest maksti vähem kui 1 dollar. Seejärel laenas riigi rikkaim inimene ja endine peaminister Bidzina Ivanishvili tehase käivitamiseks neile 10 miljonit dollarit.

Veebruaris 2018 müüs Bitfury oma kaevanduse Hong Kongis tegutsevale firmale nimega Chong Sing Holdings, kuid hindade kukkumise tõttu ostsid nad paar kuud hiljem oma firma väga soodsa hinnaga tagasi. Hoolimata turu kehvast seisust on nad endiselt kasumis ja usuvad, et Bitcoini väärtus tõuseb peagi.

Nüüdseks on paljud kohalikud uue kullapalavikuga liitunud, kodudes on sadu tuhandeid kaevandusmooduleid ning nende tööshoidmine moodustab kogu riigi energiatarbimisest 10-15%. Ettevõtlikumad inimesed kolisid kaugetesse mägiküladesse, kus riik pakub tasuta elektrit.

Sellisele suurele firmale nagu Bitfury tasuta maa ning suurte maksusoodustuste lubamine on toonud küll plokiahela tehnoloogia kohalike inimesteni, kuid samal ajal loonud rahvastiku seas ka keerulise olukorra. Kuna krüptovaluutade hinnad on kõvasti langenud, siis ei ole enamikel tavainimestest enam võimalik oma investeeringu pealt kasumit teenida. See äri tarbib ohtralt ressursse, kuid ei toeta kohalikku infrastruktuuri, tehnoloogia arengut ega häid suhteid tegutsevas piirkonnas. Kaevandamine on tõstnud riigi vajadust elektri järele, kuid hindade suure kõikumise tõttu võib see vajadus ootamatult kaduda. Samuti on riigis mitmes kohas nüüdseks kaevandamine keelatud, kuna külmal ajal kardetakse, et kohalikud elanikud jäävad elektrist ilma.