Ekspertide arvamus jaguneb kaheks. Mõned arvavad, et haiguse levik muudab investorid konservatiivsemaks ning nad valivad pigem panna oma raha püsivamatesse varaklassidesse. Teised arvavad, et kriis tõstab digivaluutade hinda, kuna sellega toime tulemiseks on võetud kasutusele blokiahela tehnoloogia ning see kiirendab ka Bitcoini omaksvõttu.

Siin on mõned olulisemad sündmused, mis on seotud koroonaviiruse ja krüptotehnoloogiaga:

  • Jaanuari viimasel nädalal langes Bitcoini hind 6%. Paljud arvavad, et langusele andis hoogu just viiruse levik. Samuti leidsid eksperdid sel ajal, et Bitcoini hind liigub üha rohkem samas suunas aktsiaturuga. See viitab faktile, et Bitcoin on hakanud teistest digivaluutadest eristuma ning käitub nüüd rohkem nagu „traditsioonilised“ varaklassid.
  • Sellele järgnes kiire tõus ja Bitcoin ületas 9000 dollari piiri. Mõned eksperdid arvasid, et Hiina-sisene ebakindlus oli suurendanud nõudlust digivaluutade järgi. Samal ajal ütles kaupleja ja krüptoinvestor Tone Vays intervjuus, et isegi kui see on nii, siis viiruse edasine levik saab hinnale ainult kahju teha, kuna hirm vähendab huvi ebatraditsiooniliste investeerimisvõimaluste vastu.
  • 31. jaanuaril leiti Ühendkuningriikides esimesed kaks koroonaviiruse juhtumit. Selle uudise peale langes Bitcoini hind järsult 3,7%.
  • Aasias jäid veebruari alguses ära mitmed krüptotehnoloogiaga seotud konverentsid. Samal ajal hakkas meedia survestama Hiinat, et nad võtaks viiruse leviku jälgimiseks kasutusele plokiahela tehnoloogia.
  • Plokiahela rakenduste looja Acoer lõi visualisatsioonitöörista, mis võimaldab jälgida viiruse levikut reaalajas ning võimaldab uurijatel, teadlastel ja ajakirjanikel kriisi ulatust paremini mõista. Lisaks sellele loodi veebruari esimese kahe nädala jooksul veel 20 sarnast rakendust ning Hiina võttis uue tehnoloogia kasutusele.
  • 25. veebruaril kuulutas Itaalia 10 linnas välja karantiini ning sellega langes Bitcoini hind taas 3%.


Mõnes olukorras tundub seos viiruse leviku ja digirahade hinna vahel ilmselge, kuid ekspertide arvamus jaguneb endiselt kaheks. Mõned neist väidavad, et viiruse levik on nii aktsia- kui krüptorahade turul konservatiivsust tekitanud, ning seda kinnitab hiljutine langus. Samal ajal kommenteeris näiteks analüütik Micheal Van De Poppe, et Bitcoin oli juba mitu nädalat olnud üleostetud ning praegune väiksem langus on täiesti loomulik asjade käik.