Lisaks sellele kahjustasid digirahade mainet levima hakanud petuskeemid, mille läbi varastati kümneid miljoneid dollareid investorite raha. Paljud tuntud inimesed hakkasid Bitcoini kohta negatiivset arvamust avaldama ning see aitas tekkinud paanikal veel kiiremini levida. Negatiivse kajastuse tõttu otsustasid paljud väärtuslikud projektid hoida madalat profiili ja nii kuulsid nende edasistest arendustest ainult valitud inimesed.

2017. aasta turumull aitas kiirendada krüptoturu ülemaailmset levikut, kuid meelitas samal ajal kaasa ka kogenematuid investoreid, kes müüsid tekkinud hirmus oma allesjäänud krüptoraha maha, ning nii langes Bitcoini hind peaaegu 20 000 dollarilt 3300 dollarile. Mitmed eksperdid ennustasid, et just see number saab turutrendi pöördepunktiks.

Sellele aitasid kaasa mitmed tehnilised ja poliitilised faktorid. Esiteks oli see valuuta kaotanud ligi 85% oma turuväärtusest. Bitcoini kaevandamine muutub aina raskemaks. Samal ajal on aina rohkemad suurfirmad ja finantsinstitutsioonid uue valuuta kasutusele võtnud.

2019. aasta oktoobris ütles Hiina president Xi Jinping, et kavatseb kiirendada oma riigis plokiahela tehnoloogia vastuvõttu ja sellega v6imalikult palju kohalikku tööstust uuendada. Lisaks tuli välja, et Hiina keskpank on loomas enda digivaluutat. Need sündmused on ülemaailmsel turul väga suure tähtsusega.

Viimase 12 kuu jooksul on olulised finantssektori ettevõtted, näiteks JPMorgan Chase ja Wells Fargo, teatanud, et kavatsevad luua oma krüptovaluuta või plokiahela tehnoloogia abil oma struktuure uuendada. See on tekitanud investorites uut usku.

Veel üks oluline sündmus saab olema Bitcoini jagunemine 12. mail 2020. Sellest hetkest saab olema Bitcoini kaevandamine oluliselt keerukam. Eelmise jagunemise ajal digivaluuta hind mitmekordistus.

2019. aastal avalikustas Facebook oma krüptoprojekti Libra, mis oleks võimaldanud sotsiaalmeediaplatvormil makseid teha. Kuigi avalik arvamus ei kiitnud seda projekti heaks, tõstis see ülemaailmset teadlikkust uue tehnoloogia potentsiaali kohta.

Selle aasta alguseks kinnitavad nii tehnilised näitajad kui viimased arengud digivaluutade maailmas, et turg on palju paremas seisus kui varem. Kartlikud investorid väljusid suure languse ajal ning tänaseks on palju rohkem põhjust uskuda Bitcoini püsivasse väärtusesse. Turg pole enam nii kõikuv, nõudlus kasvab ning Bitcoin on leidnud maailmas rohkem kasutust kui kunagi varem.