Krüptoraha turg on äärmiselt volatiilne

Krüptovaluuta väärtus võib lühikese aja jooksul metsikult kõikuda. See teeb krüptorahaga kauplemise ebameeldivamaks ja keerukamaks. See on ka üks põhjustest, miks enamik kaupmehi väldivad krüptorahaga arveldamist.
Hea näitena saab välja tuua, et aastaga on bitcoini hind langenud umbes 16 tuhande dollari võrra.

Kahjulik keskkonnale

Krüptoraha kaevandamise protsess on keeruline ja vajab selleks võimsaid arvuteid, mis omakorda tarbivad palju voolu. Väidetavalt kulub peaaegu 1% maailmas tarbitavast elektrienergiast ainuüksi krüptorahade kaevandamiseks. Loe siit, kui palju mõjutab krüptovaluuta kaevandamine meie kliimat.

Tehinguid pole võimalik taastada

Kui tehingut tehes läheb midagi valesti, siis enamik krüptorahade puhul ei ole võimalik seda enam muuta. Näiteks kui teete ülekannet ja sisestate kogemata vale aadressi, siis olete te oma rahast ilma ja teil ei ole selle probleemi korral mitte kellegi poole pöörduda.

Turvalisus

Krüptoraha on tarkvaral põhinev valuuta. Ükski tarkvara ei ole 100% turvaline, kuna suurtes ja keerukates süsteemides leiduvad peaaegu alati mõned vead. Tuleb lihtsalt loota, et vead suudetakse leida enne, kui häkkerid need avastavad. Enamasti on krüptovaluutade plokiahela süsteemid väga turvalised. Kõige suuremad turvariskid on seotud krüptovaluutade kauplemiskeskkondade ja online rahakottidega.

Kuritegevus

Krüptoraha annab oma anonüümsuse tõttu hoogu kuritegevusele. Dark webist on võimalik krüptoraha eest osta relvi ja narkootikume, jäädes ise anonüümseks. Lisaks on võimalik krüptorahaga läbi viia maksupettuseid.

Hea uudis on see, et krüptoraha areneb suure konkurentsi tõttu kiiresti ja tõenäoliselt leiavad paljud probleemid tulevikus lahenduse. Samas on paljud krüptovaluuta puudused mõndadele inimestele hoopis eelised ja entusiastid leiavad, et see eristabki krüptoraha teistest valuutadest.