“Meie unikaalsus seisnebki erinevate valdkondade ettevõtete efektiivselt toimivas mikseris, “ tõdeb ettevõtlusinkubaatori juhataja Anu Lõhmus. Lõhmus kirjeldab inkubaatoris valitsevat sünergiat: “Selline kooslus loob huvitava vastastikuse võimendumise, kus reaalainete inimesed taltsutavad teinekord loomeinimeste pegasust ning loomeettevõtjad annavad reaalainete inimestele uut mõõdet ning lennukust. Erinevate kompetentside kombinatsioon on tulemuslikum, sisuliselt ja äriliselt edukas.”

Ka inkubaatori vilistlane naha- ja kotidisainer Kadri Kruus kinnitab, et just sünergia oli see, mis kõige rohkem tema ettevõtte arengule kaasa aitas. Keeleõppeprogrammi Lingvist turundusjuht Ave Habakuk aga nendib: “Inkubaatoris on koos üsna kirju seltskond, kellega sai muresid ja mõtteid põrgatada – nii erinevate inkubantide kui ka mentoritega.”

Inkubaator teab, kuidas võita ettevõtjate usaldust – klientidele pakutakse tuge reaalsete tegevustena, lisaks programmilisele inkubatsioonipaketile igaühele individuaalselt täpselt tema vajadustele vastavat abi kuni agenditegevuseni välja. “Võtmesõnaks on konsultandid ja mentorid,” toob Bike ID asutaja Risto Klausen välja ühe inkubaatori tugevuse.

“Teenuste ülesehitus ja sisu on pidevas arengus, me muutume ning kohandume vastavalt turu vajadustele. Kuid ühes oleme me kompromissitult muutumatud olnud – see on ettevõtjate nõustamine ettevõtlusalaste baasteadmiste osas,” annab inkubaatori juhataja ülevaate organisatsiooni teenuste olemusest. Olenemata tegevusvaldkonnast saab iga ettevõtja inkubaatorist praktilised teadmised, kuidas toote või teenusega turule tulla, turunduskommunikatsioon kavandada ning aktiivselt müüa, kuidas kasvada ning juba ettevõtlustee alguses mõelda eksporditurugudele.

Täna tegutseb inkubaator kahes erinevas asukohas. Klientidele on saadaval sobivad bürooruumid ja stuudiod/ateljeed Kopli ettevõtlusinkubaatoris ning Loomeinkubaatoris. Rahvusvahelise võrdlusuuringu UBI Index 2014. aasta kokkuvõtte kohaselt on Tallinna ettevõtlusinkubaator enam kui 5 000 maailmas tegutseva inkubaatori seast hinnatud 300 parima hulka.

Tallinna ettevõtlusinkubaatorist on tuule tiibadesse saanud Lingvist, Bike-ID, ShopRoller, GoWorkaBit, moeloojad Xenia Joost, Lilli Jahilo, Liina Stein, naha- ja kotidisainer Kadri Kruus, ehtekunstnikud Kärt Summatavet, Kaia Saarna ja Gvido Valickis, toote- ja mööblidisainer Martin Saar, sisustusaksessuaaride brändi Valhalla Factory asutaja ja fotograaf Terje Talpsepp, loodustoodete sarja tootja RemedyWay, kodumaised looduskosmeetikatootjad Turbliss ja Sõsar jpt.