Autasu võitja kuulutatakse välja 15. aprillil festivali Eesti Muusika Päevad raames. Autasu väärtuseks on 5000-eurone stipendium ja uue teose tellimus.

EMIKi juhi Evi Arujärve sõnul jõuab info uudisteostest keskusse nii heliloojatelt kui ka kollektiividelt, kes meie heliloojatelt uusi teoseid tellivad ja esitavad. Samuti jälgivad EMIKi toimetajad kontserdikalendreid. Et osa uudisteostest on tellitud rahvusvahelistelt kollektiividelt ja kõlavad esmaettekandes välismaal ja ei pruugi Eesti publikuni jõuda, on EMIKi roll talletada informatsiooni hindamatu. Möödunud aastal mängiti meie heliloojate uudisteoseid vähemalt 15 riigis, sh USAs, Jaapnis, Itaalias, Hollandis, Prantsusmaal, Suurbritannias, Poolas jm.

LHV ja Eesti Muusika Päevade (EMP) koostöös esmakordselt toimuv konkurss tunnustab ühte 2015. aastal maailmaesiettekandele tulnud teost, mille autor on eesti helilooja. Tegemist on uue muusika kontekstis märgilise tähendusega sündmusega, mil eraettevõte toetab eesti nüüdismuusikat. LHV uue heliloomingu Au-tasu väärtustab uut Eesti heliloomingut ja Eesti aktiivseid heliloojaid, tuues tähelepanu keskmesse just uue muusika, mis kõnetab ja väärib laialdast rahvusvahelist kõlapinda.

Konkursile saavad esitada kandidaate nii üksikisikud, muusikakollektiivid kui ka muusikaorganisatsioonid. Kvalifitseeruvad 2015. aastal esmakordselt ette kantud teosed sõltumata žanrist, pikkusest ja koosseisust.

LHV Au-tasu kandidaate saab edastada kuni 1. märtsini Eesti Heliloojate Liidu e-postile. Nominendid kuulutatakse välja 28. märtsil.
Preemia laureaat selgub Eesti Muusika Päevadel 15. aprillil Estonia kontserdisaalis, kus esineb Eesti Riiklik Sümfooniaorkester dirigent Anu Tali juhatusel.

LHV uue heliloomingu Au-tasu partnerid on Eesti Heliloojate Liit, Eesti Muusikafond, Eesti Muusikainfo Keskus, Klassikaraadio, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.