Senini riistvarale keskendunud start-up kiirendi Buildit avab sellest sügisest oma uksed ka loomemajanduse valdkonnas tegutsevatele ettevõtetele. Buildit Creative Industries ootab eelkõige tugevaid meeskondi, kellel on idee  kantava tehnoloogia (wearable tech), tarkade tektiilide (smart textiles) või audiovisuaalvaldkonnas, kuid ka teistes loomemajanduse sfäärides füüsilist toodet arendavad start-upid võivad sooviavalduse teele panna.

Kolmekuulise programmi jooksul nõustavad meeskondi rahvusvaheliselt tunnustatud mentorid. Toote prototüübi välja arendamiseks on tiimide käsutuses Builditi ja Tartu Teaduspargi tehnikapark ning igale osalevale ettevõttele pakutakse seemneinvesteeringut kuni 25 000 euro ulatuses.

Buildit on alates 2013. aastast tegutsev ärikiirendi, mis keskendub rahvusvaheliselt konkurentsivõimeliste start-uppide kasvu toetamisele. Tänaseks on programmi läbinud juba kolm lendu ning osalenud ettevõtete seas on olnud nii mõnigi loomemajanduse start-up. Nii on näiteks edu saavutanud kontsakingadele kandja jala järgi sisetaldu disainiv Heelosophy kui nutika disainilahendusega akupank BOLD Knot. Üheks loomeettevõtetele eraldi programmi loomise eesmärgiks ongi tõsta ärifookusega loomemajandusettevõtete rahvusvahelistumise- ning konkurentsivõimet.

Rohkem infot Buildit’i kodulehel www.buildit.ee, kandideerimine on avatud kuni 31. juulini.