Kunstiakadeemiasse on oodatud õppima kõik, kes tunnetavad endas motivatsiooni ja huvi tegutseda arhitektuuri-, disaini- või kunstialal ja arendada oma mõtlemis- ja tegutsemisvõimet loova inimesena ning panustada Eesti elukeskkonna, visuaalkultuuri ja ühiskonna arengusse. Kunstiakadeemias saab valida enam kui 30 erineva õppekava seast, õpe toimub hinnatud ja tunnustatud professionaalide juhendamisel. Akadeemia eesmärk ja soov on, et selle kooli lõpetajad oleksid edaspidi võimelised edukalt ühiskonnas toimima ning töötama iseseisvate loojate ja mõtlejatena.

Uue valikuna on tänavu avatud tsükliõppena Kujunduskunsti õppekava, mis võimaldab omandada kõrgharidust Eesti Kunstiakadeemias Tallinnast kaugemal elavatel ja/või tööl käivatel inimestel. Kujunduskunsti õppekaval on neli suunda: keskkonnadisain, ruumikujundus, meediagraafika ja moestilistika. Kuna tsükliõppe puhul on tegu osakoormusõppega, siis on see tasuline.

Ühtlasi uueneb sisearhitektuuri magistriõpe, mis on sügisest inglisekeelne ja rahvusvaheline. Sisulise muudatusena toob professor Hannes Praks välja järgmist:

“Uue rahvusvahelise magistriprogrammi taotlus on eemalduda sisearhitektide kui pelgalt dekoraatorite kuvandist ning liikuda sisearhitektide kui mõtlevate, laiemaid kontekste - esteetilisi, tehnoloogilisi, geograafilisi, psühholoogilisi, kultuurilisi, majanduslikke, poliitilisi, looduslikke jne - mõistvate ja neid enda kasuks tööle panna oskavate sisearhitektide koolitamise suunas, kes suudaksid algusest peale kaasa rääkida ka suurte ühiskondlike hoonete planeerimisel. Magistriprogramm tegeleb inimskaalalise ja materjalikeskse arhitektuuriga maailmas, milles muutuste kiiruse tõttu võivad kontekstid järsku tundmatuseni muutuda ning põhilisem kontekst võib esile tulla hoopis muutuste endi mustris. Sellises olukorras ei piisa, kui tulevastele sisearhitektidele õpetada hakkamasaamist olemasolevas ja esile paistvas kontekstis. Kui tuumoskuste repertuaar välja arvata, võivad kontekstispetsiifilised oskused lõpetamise hetkeks olla juba vananenud. Selle asemel saab oluliseks õppimisvõime, paindlikkus ja läbinägelikkus ning oskus luua hävinud või asjakohatuks muutunud kontekstide räbalatest värskeid kontekstialgmeid.”