„Votemo pakub teenust, mis võimaldab muuta televisiooni vaatamise kogemust ning ekraanil toimuvale kaasa rääkida. See pakub inimestele lisaväärtust ning järgib ka trende, kuhu audiovisuaalsisu tarbimine liigub. Meeskond on väga heade kogemustega ning ennast juba tõestanud,“ kommenteeris võitjat žürii liige, BaltCapGrowth Fund Partner Heidi Kakko.

Votemo sõidab Taanis juuni lõpus toimuvale finaalvõistlusele ja saab osa sellele eelnevast rahvusvahelisest arendusprogrammist. Lisaks saavad kergeid esmaabilahaseid välja töötav ETHR ja beebide kandmiseks sobivaid vahendeid pakkuv Babybirch osaleda Taanis, Kopenhaagenis peetaval CBC konverentsil ja investorkohtumistel.

Kõik Eesti eelvõistluse finaali pääsenud start-upid saavad oma ettevõtte tutvustuse üles panna investorite jaoks mõeldud ülemaailmsesse infokeskkonda.

„Creative Business Cup´i finaalvõistlus annab iga riigi esindajale edasisteks ettevõtmisteks hea stardipositsiooni, sest oma ideid ja lahendusi saab jagada kogu maailmaga,“ ütles konkursi juht Rasmus Wiinstedt Tscherning.

Žüriisse kuulusid Prototroni tegevjuht Jana Pavlenkova, BaltCapGrowth Fund partner Heidi Kakko, BuildIT Aleksander Tõnnisson, BuildIT, Ester Eomois, Estonian Business School Yrjö Ojasaar, Change Ventures Fund pertner ja Anu Oks, EstBAN

Creative Business Cup on globaalne loomesisendiga innovatiivsete ideede võistlus, millest võtab osa rohkem kui 60 riiki ning mida jälgib sadu investoreid. Eestit on varem esindanud veebipõhine lasteraamatute kirjastamise platvorm JomyBooks, väikelaste pesutool Pesa, mobiiliaplikatsioon, mis aitab depressioonile kalduvatel inimestel ennetada probleemide süvenemist ja oma seisundit jälgida - Aiden App, kliendi hoidmise teenust arendav ettevõte Sorry as a Service, mobiiltelefonidele mõeldud äpp 3D mudelite loomiseks 3D Creationist, disainerrõivaste ettetellimiskeskkond Pre-o-Porter ja zelatiinist kunstnahka arendav start-up Gelatex.

Loov Eesti on Creative Business Cup esindaja Eestis aastast 2012.