Garage48 Design sündmusel leiutasid Kunstiakadeemia tudengid kiirgarderoobi ja unikaalse laste mänguruumi ja veel muudki
Möödunud nädalavahetusel,15.-17. jaanuaril toimus Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonnas Garage48 Design, mille käigus leiutasid EKA erinevate erialade tudengid lahendusi päriselulistele vajadustele ning valmistasid pühapäevaseks finaaliks füüsilised prototüübid. Peaauhinna võitis kiirgarderoob “Chairdrobe” - lahendus lohakile jäänud riiete ja esemete hoidmiseks. Meeskonda kuulusid sisearhitektuuri eriala ning Disainiteaduskonna tudengid: Lisette Eriste, Mariette Nõmm, Delija Thakur, Maria Muuk, Andree Paat, Teele Koel ja Evgeniya Dolgopolova.

”Chairdrobe vajab veidi edasiarendust enne kui ta kasutajateni jõuab, kuid tulevikus võiksime jõuda selleni, et Chairdrobe oleks minimalistliku inimese kodus madratsi kõrval ainuke mööbliese. Huvi on juba prototüübi vastu suur ning ka meie tiimi liikmed ise ei jõua ära oodata, millal igaüks oma toote soetada saaks, et ei peaks prototüübi kasutusõiguse eest võitlema,” räägib Lisette Eriste, võitja meeskonna idee autor.

Esmakordselt Kunstiakadeemias korraldatud Garage48 analoogtoodetele keskendunud disaini sündmusel osales seekord kaheksa meeskonda, mille moodustasid tudengid sisearhitektuuri, graafilise disaini, moedisaini, keraamika, nahakunsti ning tekstiilidisaini erialadelt. Tiimidel oli võimalus kasutada Suur-Kloostri õppekompleksi puu- ning metallitöökoda, kus kõik prototüübid lõppesitluseks ka valmisid.

”'Oh sa poiss, äge!' Nii ehk võiks kokku võtta emotsiooni, mis mind valdas Garage 48 Design’i lõppesitlusi vaadates. Prototüübid hämmastasid oma viimistlustaseme ja detaili läbitöötatuse poolest. Kolme lapse isana kuulus minu süda loomulikult objektile Kuupesa. Juba esitlusel hullas minu vanem poeg end lukustatava pehme viltpalli sees higiseks.
Loodan väga, et tiimid leiavad endas energiat tooted raketikiirusel turule viia. Ostjad on minu arvates olemas,” kirjeldas tulemusi EKA sisearhitektuuri osakonna juhataja ning sündmuse initsiaator Hannes Praks.

Kahe päevaga valmis ka multifunktsionaalne rattakott/seljakott “Lunchbag”, volditav piknikumaastik "Kompu", bussipeatustesse mõeldud soojustandev seinaelement “Lämmi”, mahtumuutev vineerist seljakott "Koffr", purgi sang "Cupgrip".