48-tunnisel Loomehäkil arendavad kohapeal tekkivad meeskonnad lihtsaid digitaalseid rakendusi loomevaldkondadele filmist muuseumideni ja disainist festivalideni. Loomehäki üle 15 partnerorganisatsiooni eksperdid pakuvad ürituse Facebookilehel lühiklippides välja mõtteid, milliseid lahendusi nad ise vajaksid. Parematel osalejatel avaneb võimalus loodud rakenduste baasil partneritele tegelikult teenuseid osutada

Loomehäkki korraldavad inkubaator Digix ja Tallinna Ülikooli Avatud Akadeemia ning selle partneriteks on ettevõtetest Microsoft Eesti, Mooncascade, Eesti Telekom, BrandManual, CreativeMobile ja TERE, avalikust ja kolmandast sektorist ERR, PÖFF, Eesti Rahvusarhiivi Filmiarhiiv, GameFounders, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Filmi Instituut, MusicEstonia ning kõrgkoolidest Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia, Eesti IT-kolledzh, EBS ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor.

Ürituse lõpul annab zhürii parematele meeskondadele välja partnerite auhinnad. Loomehäkk toimub Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis, üliõpilastele on osavõtt sooduskoodiga tasuta. Loomehäkile saab registreeruda ürituse Facebookilehel.

Loomehäkk on ühtlasi avalöögiks ülikoolideülesele ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise programmile „Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine kõigil haridustasemetel“. Loomehäkki kaasrahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.