Seni on alustavad loomeettevõtjad oma tegevust finantseerinud sõprade, perekonna, üksikute fondide ja Hooandja kaasabil. Nüüd on sellesse ritta lisandunud ka Fundwise. „Idee esmasele teokstegemisele aitab kaasa Hooandja, prototüüpi aitab valmistada Prototron ja ettevõtte aitab uuele tasemele Fundwise,“ kirjeldas teekonda Hooandja ja Fundwise asutaja Henri Laupmaa.

Fundwise keskendub oma tegevuses Läänemere piirkonnale ja investorite leidmisele väiksematesse ettevõtetesse. „See on võimalus neile ettevõtetele, kes ei ole kogu aeg avalikkuse ja meedia huviorbiidis, kelle peale investor muidu ei tuleks. Lisaks annab see väikeinvestorile julgust, kui näeb, kes on ettevõttesse veel investeerinud,“ rääkis Fundwise toetaja Swedbank Eesti tegevjuht Robert Kitt.

Investeerida saab alates 200-300 eurost, mille vastu investor saab osaluse ettevõttes. Ettevõtja kannab oma investeeringu kampaania ajaks loodud kontole, kuid raha kaasav ettevõte ei saa seda kasutada enne kui kampaania on edukalt lõppenud. Kui kampaania käigus vajaminevat summat ei kogune, saab investor raha tagasi. „Rahaga koos saab ettevõte ka investori teadmised ja võrgustiku, see on vahest arenguhüppeks olulisemgi,“ rääkis Fundwise tutvustusel start-up ettevõtja Kaidi Ruusalepp. „Oht on muidugi see, et kui investoreid liiga palju tekib, siis pead ettevõtte juhtimise asemel hakkama uute osanike eri juhistega tegelema,“ viitas ta ka ohukohale.

Henri Laupmaa sõnul rahastab Fundwise innovaatilisi käegakatsutavaid asju – tootedisaini, jagamismajanduse algatusi, mahetootmist, energiasektorit, IKTd, mängutööstust. „Inimestele on finantsinstrumendid keerulised, neile on vaja neid selgitada. Hooandja on hästi käima läinud, loodame, et ka Fundwise avab uusi võimalusi nii investeerimiseks kui ka raha kaasamiseks,“ ütles Laupmaa.