Kultuurikatel saab olema avatud erinevatele sündmustele. Lisaks saavad tähtajaliste lepingute alusel ruume kasutada loomeettevõtjad, et Kultuurikatel täidaks parimal moel oma missiooni – olla võimaluste loojaks ja platvormiks loomemajanduse arendamisele Tallinnas.

Kultuurikatla hoone on ajalooliselt Tallinna linna elektrijaama katlamaja. Kultuurikatla hoone on aastast 2007 arhitektuurimälestisena kaitse all ning läbi viidud renoveerimise ja loomemajanduse arendamise heaks kasutusse võtuga, on selle säilimine pikkadeks aastateks tagatud.

Kultuurikatla kaks suurt saali, Katelde saal ja Black Box saal, pakuvad uudset alternatiivi Tallinnas olemasolevatele ruumidele ja võimalustele. Katelde saalis on kaks 15 m kõrgust katelt, mis on Kultuurikatla minevikku elustavad sümbolid. Katlad kannavad edasi maja ajalugu ning võimaldavad luua saalis toimuvate sündmuste jaoks erilise tööstusliku atmosfääri, mille ärakasutamise ainus piir on sündmuse korraldaja fantaasia. Black Box saal on etenduskunstide vajadustele ehitatud universaalsaal, kuhu saab lihtsasti paigutada köielkõndija, teha mustkunstitrikke, riputada õhku raskeid asju või viia külastaja tehismaailma. Kultuurikatla erinevaid ruume koos kasutades on võimalik läbi viia festivale, konverentse ning muid sündmusi rohkem kui tuhandele inimesele.

Kultuurikatlas on töös loomelaborid: Makerlab, Toidulabor ja Helistuudio.

Helistuudio pakub võimalusi helide töötlemiseks ja salvestamiseks ning Makerlabis saab mitmekülgse tööriistapargi abil töödelda erinevaid materjale. Hiljuti valmisid Kultuurikatla Makerlabis PÖFFi info- ja piletimüügiletid (disainer Ott Kangur) ning Tiina Talumehe couture kollektsiooni “PÖÖRIÖÖ” ehted. Helistuudio viimaste viljade seas on aga mitu Eesti Laulu võistlusele esitatud teost. Toidulaboris hakkab ligi järgneva poolaasta jooksul korraldama kursusi ja koolitusi Kultuurikatla lepinguline partner Tark Bakter OÜ.