Professionaalsed koolitajad Anu-Mall Naarits (Eesti Marketingi Instituut), Indrek Maripuu (Neitsijärve Loovusait), Sixten Heidmets (Eesti Kunstiakadeemia), Markko Karu (teenusedisain) ning mentorid nõustavad ja suunavad toote/teenuse arendamist, üheskoos kaasatakse eri valdkondade eksperte ja äriingleid. PESA keskkonda on koondatud info ettevõtlusest, tootearendusest, investeeringutest ja eksportturgudest ning PESA teenused on keskkonnaga liitunutele turuhinnast soodsamad.

„PESAga liitunute hulgas on ettevõtteid väga paljudelt elualadelt – kivitöötlusest toiduainete tootmise ja mõisa arendamiseni. Rõõm on tõdeda, et meie juurde on leidnud tee ka suured ja tuntud ettevõtted, kes soovivad tuge kas siis brändi arenduse, teenusedisaini ja turundusstrateegia osas või siis vajavad värsket pilku oma ärimudelile,“ ütles Loov Eesti tegvjuht Eva Leemet. „Paljude huvitavate projektide hulgast valisime välja need, kellele saame kõige rohkem lisaväärtust pakkuda,“ lisas ta.

PESAsse võeti vastu: Pokumaa Sihtasutus (Pokumaa arendamine), Hoo OÜ (vineerist lastekäru), Talutoit OÜ (käsitööküpsised), MTÜ Wile Farm (alpakavillast tooted), OÜ Ideemäng (multifunktsionaalne laud/pink), FIE Irja Suvisild( Zusanli Loo põletikusalv), Estential OÜ (karastusjoogid), OÜ Kade (eristuvate mustritega kangad), Fie Mati Meos (välialade dekoratiivvormid), Nordic Beef OÜ (Liivimaa lihaveis), Terratek OÜ (halukaarik), Stuudio NüüD OÜ (alternatiivsed materjalilahendused lauanõude jm tarbevormide jaoks), RiPet Oü (lemmikloomade tuhaurnid), Todos OÜ (puidust minimalistlik laualamp), Ander Kivi Oü (maakivist väliköögid),Väiku rantšo OÜ (põllumajanduslikud droonid) Limitless Management OÜ (raamatu kirjastamine), Tuub OÜ (multifunktsionaalne rõivaese TUUB), Tallinnat ja Eestit tutvustav reisiportaal-blog, Luutsniku mõisa arendus, Ogarate Talude Võrgustik (nutika maamajanduse populariseerimine), Miljöötee ja kultuurimarsruudi Postitee arendamine elamusklastriks ning TeamLabi võitja - Merilin Tõnisoja - Mansetinööbid "Memory", nutikad ehted.

Programm koosneb viiest etapist: tootearendus, turundus, ettevõtlus (ärimudel),finantseerimine ja juhtimine ning see kestab 8 kuud. Iga liitunud ettevõte keskendub just tema enda tootele või teenusele ja saab personaalset tagasisidet kodutöödele ning nõu mentoritelt nende ettevalmistamiseks. 90% programmist on võimalik läbida veebis, plaanis on ka paar füüsilist kohtumist.

PESA vilistlaste hulgas on palju praeguseks juba tuntud tegijaid – näiteks Stella Soomlais nahast aksessuaaridega, Johanna Tammsalu keraamilised valgustid, Karl Annus puidust prilliraamidega, puidutöötluse ettevõte Strauss puidust valgustitega, tekstiiliettevõte k00d villaste kudumitega, Goldmerk ja Pipik lauamängudega, Khis puidust vannidega.

Projekti rahastatakse EASi ja Euroopa Liidu struktuuri- ja investeerimisfondide abil.