5. – 12. septembril toimuval Pariisi ühel tähtsaimal disainiüritusel on Eesti sel aastal esmakordselt esindatud NID-nimelise (Nordic Innovative Design) kontseptsiooniga, mis lähtub eelkõige kahest märksõnast: põhjamaine kvaliteetne disain ning nutikad lahendused. NID (prantsuse keeles pesa) pop-up showroom seab end sisse AntiCafé kohvikus, mis asub Pariisi esimeses linnaosas. Disainipesas on seekord esindatud : #jonurm, Bold Tuesday, Click&Grow, COW, Dotti textiles, dève, Jaanus Orgusaar, Kärt Ojavee, k00d.ee, Lentsius Design, Liisa Soolepp, Monika Järg, Raili Keiv, Reet Aus, Rüü, StenCilit, Studio Tartuensis, Teenu ja Warm North.

Koostöös Eesti Maaeluministeeriumiga on kohvikus lisaks disainerite toodangutele esindatud ka Eesti söögikultuur – kogu nädala vältel lisatakse kohviku tavapärasesse menüüsse eestipäraseid suupisteid, mille puhul on samuti lähtutud põhjamaisest looduslähedusest. Seepärast on põhirõhk Eestimaisel mahetoodangul.

Eesti disainerid pole varasemalt Pariisis nii laiahaardeliselt üles astunud. “Tegu on nö teaser-tüüpi väljapanekuga, millega soovitakse külastajatele Eesti disaini tutvustada ning selle vastu huvi äratada. NID-i eesmärk on luua sümbioos disaini, lisaürituste ja kohviku enda atmosfääri vahel,” rääkis Eesti väljapaneku korraldaja Triin Loks .

NID-i programmi raames toimuvad ka kaks lisaüritust: 8. septembril astuvad innovaatiliste tekstiilide teemalisel presentatsioonil üles Kärt Ojavee (Eesti) ja Luce Couillet (Prantsusmaa), kes diskuteerivad kahe maa tekstiilialaste katsetuste teemal. 11. septembril toimub pop-up poe NID lõpuõhtu, kus esineb Eesti muusik Viktor's Joy ning kus külalised saavad nädala jooksul kogunenud muljeid vahetada.

Viiendat korda toimuv Pariisi disaininädal toimub kord aastas. Sel aastal on rahvusvahelisel üritusel esindatud üle 300 erineva disainiprojekti.

Projekti NID toetavad Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Maaeluministeerium, Eesti Suursaatkond Pariisis, EstoLink, AntiCafé, JOIK, Liviko, Käbliku Pruulikoda ja Pühaste Brewery.

AntiCafé kohvik asub Pariisis aadressil 10 rue de Richelieu: http://anticafe.eu.
Lisainformatsiooni leiab NID veebilehelt www.nid.ee ja Facebooki lehelt