Riigikantselei toel on 100 tamme tammikuid plaanis rajada kõikidesse Eesti maakondadesse, kuhu igaühte istutatakse üheskoos koolinoorte ja omavalitsustega 100 tamme 2018. aasta suve alguses. Projekti kohta saab täiendavat informatsiooni EV100 veebilehelt.

Esinduspargi avalikul arhitektuurikonkursil tunnistati parimaks Allianss Arhitektide töö “Sõnasalud” (võistlustöö autorid Eve Komp, Grete Veskiväli, Kristi Tuurmann), mille tulemusel Tamsalu vallavalitsus sõlmis Allianss Arhitektid OÜga projekteerimislepingu.

100 tamme pargi ideelahendus on sümbioos linnalikust ja maalähedasest, liigendades olemasoleva heinamaa tundlikult uute elementide ja haljastusega. Lahendus rõhutab pargi kasvamist ning kujunemist koos noorte istutatavate tammedega, jättes piisavalt võimalusi muudatusteks tulevikus. Iga parki istutatav tamm saab endale märgistuse erinevate Eesti vanasõnade ja mõtteterade näol, mis muudab pargis jalutamise põnevaks ja mõtlemapanevaks. Projekteerimistöö käigus kujundatakse 5 ha suurune pargiala koos 100 tamme ja vanasõnadega, jalgteede võrgustik, pargivalgustus ning Kukelossi hoone välisündmuste korraldamise kohaks.

2018. aastal, EV100 sünnipäeval, valmiva esinduspargi rajab Tamsalu vald Riigikantselei kaasrahastusel.