Loomemajanduskeskuse üks peamisi ülesandeid on olla noortele ettevõtjatele abiks ning nõuandjaks, et nad leiaksid üles just neile õige ja sobiva raja oma äriidee arendamisel ja eduka ettevõtte loomisel.

Loomemajanduskeskus on igal aastal tulevaste ettevõtjate hulgas ringi vaadanud ka selle pilguga, et milline ettevõte võiks sobida osalema Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht ning soovitanud sellest ka osa võtta. Julgustav on olnud see, et viimastel aastatel on Tartu loomemajanduskeskusega seotud ettevõtted olnud Ajujahil vägagi edukad – kolm aastat järjest on keegi loomemajanduskeskuse ettevõtetest olnud finaalis. Sel aastal jõudis parimate hulka pressvildist teklikotte tootev ettevõte Pürg (fotol). Ajujahi üldvõidu koos 30 000 euro suuruse auhinnatšekiga sai aga unikaalne tootedisainiettevõte SprayPrinter, kes ka Tartu Loomemajanduskeskusele tuttav tänu mitmele edukale konsultatsioonile.

Õpilasfirmast välja kasvanud Pürg äratas kohe tähelepanu, kui nad esmakordselt Kalevi tänavale nõuandeid saama tulid. Nende idee oli algusest peale väga selge – luua ettevõte ja hakata tootma teklikotte. Noortel oli juba ette näidata teklikoti prototüüp ning palju nooruslikku energiat ja enesekindlust. See kõik lisas ka loomemajanduskeskusele kindlust, et sellel ettevõtmisel on potentsiaali. Potentsiaali nägid ka Ajujahi korraldajad, kes valisid Pürgi tänavu seitsme parima ettevõtte hulka.

Pürgi noored olid algusest peale ülimalt positiivse hoiakuga, haarasid kinni igast võimalusest, mis aitas neil õppida ja areneda. Ettevõte on kogunud juba üksjagu tunnustust ja auhindu, mis on toonud neile enesekindlust ja tiivustanud ette võtma järjest julgemaid samme.

Nii loomemajanduskeskuse toetav õhustik kui ka Ajujahilt saadud kogemused on noore ettevõtte viinud juba eksporditurgudele ja laiendanud nende haaret – kui esialgu oli Pürgil kavas hakata tegema vaid teklikotte, siis nüüd on tootevalikusse tulemas ka elegantne portfell, ridikül ja sülearvutitasku. Tulevikust rääkides teab Pürg juba üsna täpselt, kuhu nad pürgida soovivad. Teklikoti ideega kavatsevad noored vallutada nii Eesti, Läti kui ka Põhjamaade turu. Portfelliga aga – miks mitte ei võiks see olla Pariisi moemaailma uus toode ja Pürgi võimas lipulaev? Pürgi puhul on tunne, et miski pole võimatu, kui seda vaid tahta ja selle poole pürgida.

Loomemajanduskeskus on just see koht, kus noor ettevõtte saab vajalikku tuge ja julgustust, et seni vaid salamisi mõeldud ideega välja tulla, saada kogemusi ja oskusi, kuidas oma ideed kasvatada ja arendada. Selleks et tulla loomemajanduskeskusesse nõuandeid saama, ei pea idee kohe olema küps ja toode müügivalmis. Idee potentsiaali suudavad loomemajanduskeskuse kogenud konsultandid hinnata juba varases staadiumis. Suvised konsultatsioonid on juba alanud ja huvilised oodatud.