Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul näitasid Tartu muusikanädala kaks ülitihedat päeva selgelt, kui rikas on Tartu muusikaelu ning kuivõrd lähedal on muusika infotehnoloogiale ja vastupidi. „Koostöös väga heade partneritega saime pöörata tähelepanu Tartu võimalustele olla nii infotehnoloogias kui ka tänapäevases muusikaelus tipptegijad. Kindlasti jätkame me koostööd festivali korraldajatega ja astume juba järgmisel aastal jõulise sammu uue ja ägeda festivali korraldamiseks Tartus.“

Festivali avapäeval, reedel, 27. novembril pakuti Tartu edukamates idufirmades sõbralikku äraolemist, tasuta kontserte ja tänavatoidu gurmeed ligi 400 inimesele. Veebirakenduse Voog kontoris sooritas oma esimese Tartu-etteaste NOËP, mobiili- ja veebitarkvara arendaja Mooncascade’i sisehoovi täitis ulja punkdisko biidiga Junk Riot, Aparaaditehase loomelinnakus esines elektroakustiline tandem Tronden, mobiilirakenduste arendaja Mobi Lab kontoris „junk-funk“ duo Machineries of Joy ja suhtluskeskkonna Contriber loodud IT-keskuses Nigeeria päritolu Soome räppar Noah Kin.

Contriber Labs’is asuvas Garage48 HUB’is toimus reede õhtul MobileMonday Estonia kureeritud muusika ja tehnoloogia alane eriüritus, kus lahati nii muusika- ja tehnoloogiabrändide toimemehhanisme kui Tartu linna tulevikuvisioone. Aruteludes osalesid Mooncascade’i kaasasutaja Priit Salumaa, veebifirma Voog juht Tõnu Runnel, Contriberi asutaja Rein Lemberpuu, Tartu abilinnapea Jarno Laur, Tallinn Music Weeki juht Helen Sildna ning Trad. Attack! liige Sandra Sillamaa.

Contriberi asutaja Rein Lemberpuu sõnul andis Tartu muusikanädal tehnoloogia võtmes mõnusat särtsu ülikoolilinna igapäevasesse elurütmi. „Sellest võiks saada suurepärane iga-aastane traditsioon. Startup kogukonda puudutavad arutelud on märgilise tähendusega algatus selleks, et leida järjest paremaid kokkupuute- ja koostööpunkte nii erasektori kui ka Tartu Ülikooli ja Tartu linna vahel,“ kinnitas Lemberpuu.

Laupäeval, 28. novembril toimus Contriber Labs’is Music Estonia ja Bändilabori eestvedamisel bändikoolitus, kus võeti luubi alla artisti iseseisev asjaajamine, helimehe roll ning kommunikatsioon läbi erinevate visuaalsete lahenduste, ja LIY (Live It Yourself) elustiil.

Mõlemal õhtul kogunesid muusika- ja tehnoloogiahuvilised Genialistide Klubisse, kus spetsiaalselt festivali tarbeks oli sisse seatud kaks lava ning festivaliklubi atmosfääri aitas luua sisekujundaja Ott Kangur. Reedel, 27. novembril esinesid Genklubis rahvusvahelist tähelepanu noppinud Nigeeria päritolu Soome räppar-produtsent Noah Kin, Andres Kõpperi elektrooniline sooloprojekt NOËP, hiphopi grand old mehed Genka ja Paul Oja, junk-funk duo Machineries of Joy ja noor räpplüürik San Hani. Festivali lõpuõhtul, 28. novembril astusid subkultuurimajas üles Euroopas laineid lööv Vene postpunk-bänd Motorama, Eesti müraroki kuningas Shelton San, psühhedeelse kõlaga Holy Motors, elektro-akustiline ühendus Tronden ning ühemehe-müra projekt Tahm. Kokku külastas Genialistide Klubi ligi 650 muusikahuvilist.

Pop-up kontsertidel, Genialistide klubis ning vestlustel ja arutelupaneelidel osales kokku 1200 inimest.

“Tunneme, et koostöös Tartu linna ja tehnoloogiafirmadega oleme leidnud suuna, mis näitab Tartut täiesti uuest küljest ning meeskonna, kellega saab suuri visioone teostada. On ääretult oluline, et me tegevus ei jääks vaid Tallinna keskseks – Eesti on oluliselt suurem, rikkam ja mitmekesisem. Soovime kasvatada Tartu muusikanädalast välja rahvusvahelise muusika- ja tehnoloogiafestivali,” kommenteeris festivali peakorraldaja Helen Sildna. “Tartus on tõsiselt palju toimumas – Aparaaditehas, uus nutimajade idee, tehnoloogiafirmade poolt algatatud Ülikooli tänaval asuv tehnoloogia-start-up’ide pesa Silicon Alley kontsept jne. Väga äge!”

Mooncascade’i kaasasutaja Priit Salumaa arvates peakski Tartu olema just selline nagu muusikanädala vältel. "Avatud inimesed, uksed ja hoovid, omavahel seotud teadus, tehnoloogia, muusika, teater ja kunst. Tartu Muusikanädal pani mõned nendest olulistest asjadest kokku ning näitas, milline see linn olema peaks. Sellise sünergia ning tugeva kogukonnaga on võimalik suuri asju ära teha. See on linn, kus ma tahan elada."