Liikumise ühe eestvedaja, Kätlin Rohilaid-Aljaste sõnul on kolme nädala jooksul abi saanud umbes 650 perekonda, kellest koolijuhid ja sotsiaaltöötajad neile teada andsid. Lisaks on abikäsi ulatatud ligi 200 perele, kes ise oma vajadusest märku andsid. Hinnanguliselt 500 abivajajat ja abipakkujat toodi kokku Facebooki grupis.

Ilma piisavate töövahenditeta e-õppesse suunatud lapsed läksid korda paljudele eestlastele. “Näiteks eKoolis kuvatud üleskutse sai 300 000 näitamist ning 900 klikki. Algatuse kodulehte on aga külastanud juba 10 300 inimest.” Facebooki gruppi, kus kõik abivajajad ja abipakkujad saavad endast märku anda, kuulub juba üle 3500 liikme.

Arvuti vajaduse soovist palutakse teada anda oma koolile või kohalikule omavalitusele või läbi kodulehe — igale koolilapsele arvuti. Samuti on võimalus arvuti vajadusest teada anda Facebooki grupis — igale koolilapsele arvuti, kus annetajad ja abivajajad saavad omavahel otse suhelda.

Projektile on õla alla pannud ka mitmed ettevõtted — MTÜ Igavene Heategu, Telia, Tele2, Omniva, Rotary Klubi, Eesti Energia, Transferwise, Meitern Capital Advisors, SW Energia, Sparkling Group restoranid (Kaks kokka, Chedi, Ö, Ore, Mon Repos ja Tchaikovski), L’Oreal, Adcash.

Lähemalt loe ettevõtmise kohta SIIT.

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.