Eesti Ettevõtete Kriisiabikeskus on väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete abistamiseks mõeldud platvorm. Selle kaudu saab ettevõtja edastada infot koroonaviiruse leviku tagajärjel tekkinud probleemidest. Kogutud andmeid kasutab Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium selleks, et välja töötada ettevõtetele suunatud toetusmeetmeid.

Projekt sündis vadi kolme päeva jooksul Garage48 poolt korraldatud üritusel “Hack The Crisis”. Tiimiliikmeid sidus ühine soov leevendada COVID– 19 viirusest tingitud ettevõtlusraskusi. Prototüübi väljatöötamisel osalesid Anneli Luts, Alar Kolk, Katrin Press, Kethmar Salumets, Mikk Õun, Martin Laan, Allan Martinson, Rainer Paenurk ja Meelis Malk.

Prototüübi loomisel lõid aktiivselt kaasa Saaremaa ettevõtjad, kes on tekkinud olukorra tõttu suurtesse raskustesse sattunud. 
“Just nende kaasabil ning Saaremaa Turunduskoja ja Saarte Arenduskeskuse eestvedamisel saime oma ideed ja pakutavat lahendust testida,” räägib kriisiabikeskuse projekti eestvedaja Meelis Malk. “Saaremaa ettevõtjate tagasisidest selgus, et probleem on palju laiaulatuslikum, kui see meile esialgu tundus.”


Kuna idee rakendamine vajab tugevat partnervõrgustikku, otsustati kaasata maakondlikud arenduskeskused. Nende kaudu on kõige paremini võimalik korraldada ka kohalike ettevõtete kriisinõustamist.

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis "Seljad kokku"!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.