Oksjoni idee taga on aastaid Tartu Noore Kunsti oksjonit korraldanud Reigo Kuivjõgi, kes on ühtlasi galerii Art&Tonic asutaja. Saaremaaga on tal isiklik side — tegu on tema sünnisaarega ja seal elavad paljud Reigo sõbrad-sugulased. Nii tundus loomulik Saaremaal möllava kriisi leevenduseks ka oma pisike panus anda. “Soovisin kuidagigi luua suuremat tähelepanu Kuressaare haigla töötajate ennastsalgavatele pingutustele ja kunst tundus selleks olevat hea ja kaunis võimalus,” ütleb Reigo.

Oksjonile pandi välja 40 kunstiteost 40 erinevalt Eesti kunstnikult, kelle galerii leidis üles isiklike kontaktide kaudu. Kunstnikud ei pidanud enda teoseid oksjonile annetama ning eduka müügi puhul laekus tasu lisaks heategevusele ka kunstnikele endale. Haiglale kogunes oksjoni tulemusena üle 4000 euro. “Kuigi praegust olukorda vaadates võib see olla pisike piisk vajaduste suures meres, on see täpset 4000 euro võrra rohkem kui taolist oskjonit poleks toimunud ning loodetavasti aitab see pisutki tekkinud viiruseolukorda paremini seljatada.”

Foto: Äsja lõppenud oksjonil leidis uue omaniku ka Jaan Toomiku teos “Maastik figuuridega”.

Et iga teos leidis ka ostja, ei saa inimeste kunstihuvi kuidagi leigeks pidada. Ka Reigo usub, et kaasaegse kunsti vastu on huvi märgataval tõusuteel. Ta märgib, et uuema põlvkonna kunstimaitse kattub rohkem nendeealiste kui näiteks ennesõjaaegsete kunstnike loominguga. “Kuna aga peale kunstnike ateljeekülastuste ei ole väga palju võimalusi, kust uuemat kunsti soetada, siis saavad taolised oksjonid üsna kiirelt kaasaegse kunstimaitsega huviliste poolt märgatud ja kui enda lemmikut kunstiteost ostes on võimalus teha head ka teistele abivajajatele, peale kunstnike, aitab see langetada lihtsamalt kunsti ostuotsust.”

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.