Toyota Balticu turunduse divisjoni juht Marek Maide selgitas, et teenus sisaldab otsest maanteel osutatavat abi, näiteks sõiduki väiksemate rikete korral, telefoninõustamist ja vajadusel pukseerimist lähimasse Toyota ametlikku remonditöökotta. See tähendab abi näiteks rehvi purunemise, kütuse otsasaamise, tühja aku või isegi auto võtmete kaotamise korral.

"Algatuse mõte on pakkuda täiendavat turvatunnet ja tuge kõikidele nendele tänuväärsetele inimestele, kelle töö on koroonaviirusega võitluses hindamatu — meedikud, päästetöötajad, politseinikud. Nende sihtkohta jõudmine ja nende liikuvuse kindlustamine kriisi ajal on oluline kogu ühiskonna turvalisuse huvides,” lausus Maide.

Tasuta maanteeabi pakutakse koostöös autoabiteenuse partneriga Roheline Laine. „Eesliinitöötajad saavad vajadusel tuge, helistades mis iganes ajal telefoninumbril 800 44 11 ja öeldes märksõna, mis jagatakse haiglate ja päästeteenistuste töötajatele. Meie abivalmis operaator on valmis alati kõnedele vastama ja aitab lahendada tekkinud olukorra,” ütles Rohelise Laine tegevdirektor Martin Netz.

Ajal, mil maailm seisab silmitsi koroonaviiruse pandeemiaga, on Toyota Motor Europe, selle tootmistehased, kohalikud turundus- ja müügiettevõtted, jaemüügivõrk ja muud Toyota üksused Euroopas spontaanselt algatanud ettevõtmisi ja reageerinud neid ümbritsevate kogukondade vajadustele mitmel erineval viisil, toetades eeskätt tervishoiu- ja hädaabiteenuste personali.

Näiteks on Toyota teinud kättesaadavaks sadu sõidukeid, mis on antud kasutada erinevatele mittetulundusühingutele ja avalikele organisatsioonidele, sh Punasele Ristile. Toyota on ka jaganud oma tootmissüsteemi oskusteavet ja tehnilisi teadmisi, et haiglad saaksid paremini hallata tööjõudu, tulla toime suurenenud töökoormusega või panna kokku meditsiiniseadmeid.

Tasuta maanteeabi teenus, mis toetab eesliinitöötajaid nende võitluses ühiskonna heaolu nimel, kehtib meditsiinitöötajatele - arstidele, õdedele, parameedikutele, apteekritele ja teistele meditsiinitöötajatele, samuti politseinikele, sh politseiametnikele, abipolitseinikele, munitsipaalpolitsei töötajatele ja päästetöötajatele.

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.