Teenusmajanduse Koja aastakonverentsil kõnelenud Fortumo juhatuse liikme Gerri Kodrese sõnul on Eestil väga hea asukoht arenevate turgude osas ning meie ettevõtted peaksid seda rohkem ära kasutama.

Oma ettekandes digitaalsetele ja mobiilsetele teenustele keskendunud Kodrese sõnul liiguvad digitaalsed teenused järjest enam traditsioonilisematesse sektoritesse. 

Näidetena tõi ta välja logistika ja finantsi, aga isegi ka nii traditsioonilised sektorid nagu põllumajandus ja metsandus. 

„Lisaks sellele, et digitaalsed teenused tungivad traditsioonilistesse sektoritesse nad ka muudavad neid,“ lisas Kodres. 

Fortumo, mille juhatusse Kodres kuulub, on mmobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, Rovio ja Electronic Arts. Fortumo kaudu tegi makseid 2013. aastal üle 50 miljoni inimese 83 riigist, ettevõtte käive oli üle 19 miljoni euro.

Konverentsil esinesid lisaks Kodresele teiste seas veel näiteks ka Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe, Marten Kaevats ja Nortali tervise IT lahenduste osakonna juht Taavi Einaste.