„Statoil on viimase aasta jooksul meedias esile tõstnud klienditeenindaja töö tähtsust kaubanduses ja aidanud kaasa positiivse kuvandi järjekindlale loomisele ning kaubandussektori maine kujundamisele,“ ütles Kaupmeeste Liidu tegevdirektor Marika Merilai. „Selgelt on tähelepanu äratanud sõnavõtud teenindajast parema kuvandi loomiseks. Statoil juhtkond rõhutab tööandjate panust töötajate motivatsiooni ja arengusse, koolitusse, ettevõttesise karjääri võimalustesse. Kaubandus on hea ja huvitav koht töötamiseks ning tegemist on väga olulise ja mitmekülgse majandusvaldkonnaga.“

Aasta Kaubandustegu 2014 konkursil leidsid Marika Merilai sõnul Statoili kõrval enim mainimist Selveri iseteeninduskassade kiire areng ja Baltika Grupi veebikaubamaja andmorefashion.com lansseerimine, kui ka H&M kaupluste avamine Eestis ning Eesti päritolu mahe- ja talukaupade müügiala Talu Toidab läbilöök Rimi kauplustes.

Kaupmeeste Liit kuulutas tänavu septembris välja aasta kaubandusteo konkursi, mille eesmärgiks oli leida kaubanduse edulugusid.

Aasta kaubandustegu on tegu, mis on toonud kasu klientidele, aidanud kaasa erakordsele majanduslikule edule või Eesti kaubanduse üldisele arengule, toetanud Eesti kaubanduse konkurentsivõimet rahvusvaheliselt, on kontseptuaalselt silmapaistev, kaasa toonud parendusprotsessi ühiskonnas või ettevõttes, taganud head suhted kaubandusettevõtja ja klientide, partnerite, tarnijate vahel, paistnud silma innovaatilisusega, on loonud mõne tulevikku suunatud tehnoloogilise uuenduse või on kooskõlas ausa ja eetilise kaubanduse põhimõtetega.

Kaupmeeste Liit on asutatud 1996. aastal eesmärgiga esindada ja kaitsta liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Kaupmeeste Liitu kuulub kokku 49 liiget.