Kui varem kasutasid kauplused võimalust allahinnatud alkoholi reklaamlehtedes ostma kutsuda, siis juunist alates ei tohi neis enam soodushindu näidata. Nii võibki leida mõne poeketi reklaamist alkoholipudeli kujutise juurest kirja "Hind poes", mõni teine kauplus avaldab aga lihtsalt alkoholipakendi pildi koos infoga selle koguse ja päritolumaa kohta.

Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Eva Lehtla ütles ERR-ile, et see on tingitud kuu algusest jõustunud seadusemuudatusest, mis keelas allahindluste reklaamimise.

"Alkoholi hinda on keelatud esitada tavapärasest soodsamalt," kinnitas ta ja lisas, et alkoholireklaami ei tohi enam teha ka ajakirjade lisaväljaannetes ega kaantel.

Samuti ei tohi alkoholi reklaamida sotsiaalmeedias, välja arvatud alkoholikäitleja enda veebilehel ja sotsiaalmeedia kontol.

Alkoholitootjate ja edasimüüjate veebilehtedelt leiab samas jätkuvalt sooduspakkumiste reklaami: näiteks Liviko kodulehe esiküljel on pealkirja "Kampaania!" all kollasega märgistatud soodushindadega tooted, City Alko veebileht juhib samuti tähelepanu kollasega märgistatud parimatele pakkumistele ning sooduspakkumised on välja toodud veel mitme alkoholimüügile keskenduva e-poe veebilehelt.