Kuldmuna 2019 aasta reklaamiagentuuriks valiti Optimist, suhtekorraldusagentuuriks Dalton, üritusturundusagentuuriks Orangetime Event, digiagentuuriks Age McCann ning disainiagentuuriks AKU. Parima kliendi tiitli sai sel aastal riigikantselei.

Auhinnagalal jagati välja 38 Kuldmuna, 44 Hõbemuna, 42 Pronksmuna ning 5 erimuna. Lisaks andis Tallinna Ülikooli tudengitest moodustatud varižürii välja 43 üllatusmuna.

Noortekonkursil Pesamuna tuli osalejatel 48 tunni jooksul oma loovus proovile panna Taevas Ogilvy koostatud lähteülesandes, et luua kampaania, mis kutsuks inimesi üles suhtuma negatiivsete kommentaaride kirjutajatesse empaatiaga ja vähendama seega vihakõnet internetis. Osa võttis 56 tiimi ning Võidutöö "Piis näita siis" esitasid Maria Rahamägi ja Daniil Golubev.

Olulise uuendusena oli sel aastal turundushuvilistel võimalus osa saada ka Kuldmuna konverentsist, kus astusid üles Vice'i ajakirjanik Oobah Butler, Indiast pärit Tabasco loovjuht Anoorupa Bose, Kantar Emori käitumisteaduste juhtekspert Heidi Reinson, The Pop Up Agency kaasasutaja Maksimilian Kallhed, rahvusvaheliselt tuntud moe- ja reisiblogija Eslimah ning agentuuri Cluture Builders konsultant ja koolitaja Spencer Heijnen

Žürii valis võitjad rekordilise 853 töö hulgast.

1990ndatel Eesti Reklaamiagentuuride Liidu algatatud ja hiljem Turundajate Liidu (TULI) kätte läinud Kuldmuna festival sündis soovist tõsta esile neid andekaid Eesti meeskondi, kes suudavad kohaliku reklaami- ja turundusmaailma barjääre jõudsalt edasi nihutada.

Reedel toimunud galal kuulutasid õhtujuhid Jim Ashilevi ja Katariina Tamm auhinnad välja viies põhikategoorias, lisaks eraldi noortele suunatud Taeva Pesamuna konkursi võitja, aasta klient ja aasta agentuurid. Delfi ülekannet Kultuurikatlast vahendasTallinna Ülikooli reklaamitudeng ja agentuuri Brandem videoturundaja Andreas Unt.

Konkursi edasipääsejaid kategooriate kaupa ja võistlustöid saab näha SIIT.