Et võiksime reklaamide kallale asuda, teeme kiire ülevaate 2015. aasta kõige-kõigematest. Aasta digiagentuuriks valiti taas Fraktal, Aasta reklaamiagentuuriks krooniti Age McCann, üritusturundusagentuuri auhinna noppis Stiilikanal, Aasta meediaagentuuriks sai IDEA, Aasta suhtekorraldusagentuur: PR Concept ning Aasta disainiagentuur oli Kontuur Leo Burnett. Elutöömuna vääriliseks leiti sel aastal olevat Hans H. Luik.

Telereklaami pärlid, olge lahked

Pronksise loo panid kokku Paprika Latino Studios OÜ koosseisus Tanel Toom, Veera Marjamaa, Matis Rei, Ardo Ran Varres, Anti Reinthal ja Jaagup Metsalu.

Hõbemuna läks Koit Toomele, kes jõudis laulmise kõrvalt ka muskleid pumbata, duši all käia, tainast rullida, valgest tuvist piruka küpsetada ja Super kõnekaardiga vannis kokteili rüübata. Muusikavideo mõõtu klipi mõtlesid välja Optimisti helgemad pead ning Koidu tegemised püüdis kaamerasse Catapult Films.

Viimaste aastate rütm oli endiselt sees Utopia loovmootoritel, kes ka sel aastal parima teleklipi Kuldmuna endale napsasid. Sedapuhku oli võidutööks raadiole Sky Plus tehtud ulme-thriller, kus möllas ringi vinguviirus, mis orjastas terve Eesti. Õnneks pakkus selle kõige vastu rohtu „Kõige positiivsem raadiojaam Eestis".

Vaata klippi loo päisest.

Aarded trükireklaami arhiividest

Esmalt pronks ning see rändas Kontuur Leo Burnetti tegelastele Star FM-ile tehtud "star ABC" reklaami eest. Tegijad Urmas Villmann ja Kristina Timmer.


Trükireklaami hõbedane muna läks Age McCanni kontorisse. Auhinna tõi koju Diili koer, kes uljalt teistele tuntud maskottidele jää-ämbri väljakutseid esitas. Nii palutigi endale ämbriätis külma vett kaela kallata näiteks Selveri tibul, Sotka pardil ja siiliks kehastunud Venno Loosaarel. Diili koera panid selle kampaania raames elama Ahto Aaremäe, Tuuli Laumets ja Rait Reila.

Kui eelmisel aastal puhus Viru Keskuse moetorm Age McCanni riiulitele Hõbemuna, siis sel aastal olid tuuleiilid lausa kulda väärt. Pole ka imestada, sest torm, mis puhub pluusilt täpid ja seelikult triibud ei saakski vähemat väärt olla. Tulemuse eest vastutasid Vladimir Loginov, Kalle Veesaar ja Kadrin Visse.

Mis säras tänavapildis?

Pronksi võttis siin kategoorias IDEA ning nende EAS-ile tehtud "Visit Estonia @ Gate 5". Laval käisid Tõnis Vassar, Andres Siem, Vladimir Prjadilshikov, Berit-Bärbel Rebane ja Piret Piirsoo.

Hõbemuna pani kotti Newton. Kliendiks Vaata Filmi / Siim Rohtla. Tegijad: Rivo Räim, Terje Lepp ja Madis Ots. PRi tegi siin Dalton ja Ivo Kallasmaa.

Age McCann näitas ka outdoor-kategoorias, mille eest Aasta Reklaamiagentuuri tiitel nopiti. Nagu printreklaami puhul, läks ka välireklaami Kuldmuna Viru Keskuse ja Age koostööle. Efektne visuaal kujutas modelle kes kannavad kõrgmoodi ning teevad seda üsna kõrgel. Kui tunnete muret, kas modellid ikka terveks jäid, võite pöörduda järgmiste reklaamimeistrite poole: Vladimir Loginov, Maksim Loginov, Kadrin Visse, Kalle Veesaar ja Britt Samoson.

Millised pakendid olid edukamad?

Pronks Age McCannile ja AS Linpret Lihatööstusele tehtud "Linnamäe" pakend.


Hõbe rändas Kontuur Leo Burnettile Värka Vesile tehtud Everini veepudelite kujunduse eest. Tegijad: Marge Nuggis, Triin Lipp ja Urmas Villmann.


Kuldmuna tõi "ööloom" ja esitajagi Ööloom. Auhinna võtsid vastu Johan Kallas, Mihkel Virkus, Karmen Heinmaa ja Jan Plaan.


Sotsiaalreklaam a la pakkekile = Grand Prix

Mäletate linnapildis autosid, mis olid kilesse pakendatud? Äkki pakkisite mõne enda sõbra auto samamoodi sisse, kui semul mõni õlu hinge all oli? Isegi kui te kilega ei mässanud, jäi teile kõigile loodetavasti meelde, et „Sõber ei lase purjus sõpra rooli". Elusid päästnud Grand Prix väärilise kampaania tegi Maanteeametile valmis taas Age McCanni tiim koosseisus Kaarel Grepp, Ahto Aaremäe ja Karin Kilp.