Esmalt aga aasta parimad agentuurid. Üritusturunduse aasta agentuuri tiitli sai Jolos. Disainis võttis selle Refleks, digis Haiku ning reklaami valdkonnas Tabasco.

Nagu viimasel ajal kombeks alustame telemunadest. Välja anti kaks muna - pronks ja kuld. Pronksi sai DDB Eesti Pernod Ricard Eestile tehtud "Absolut Reval Denim Guild Edition" eest.

Rätsepatööna valminud rõivad on Reval Denim Guildi leivanumber, neile on ainuomased perfektselt valitud kangad ja viimistletud lõpptulemus. Miks siis mitte riietada ka absoluutselt parimat Absolut Vodkat, üdini stiilipuhtalt ja aristokraatlikult.

Team: Reval Denim Guild, DDB Eesti: Joosep Volkmann ja Widescreen.

Kes siis sai kulla? Midagi ei ole teha. Ikka "vana" hea Utopia ning nende "Puhumine". Klient Tele 2. Tootja Cuba Films.

Vaata videot loo päisest.

VÄLIREKLAAM

Täiskomplekt mune. Pronks kuulus Taevas Ogilvyle. Reklaam tehtud Eestimaa Talupidajate Keskliidule. Koosseis: Lauri Tikerpe, Heikki Avent, Gert Lee, Ulvi Vahtra ja Marko Ausma.


Hõbekarva auhinna meelitas žüriilt välja Age McCann. Kliendiks Viru Keskus ning "tooteks" nende FIBIT. Tegijad: Vladimir Loginov, Kadrin Visse, Kalle Veesaar ja Liis Plato.

Kuldmuna Tabascole Rademari "Anna jooksule varvas" reklaami eest.

Annad kuradile sõrme, võtab terve käe. Annad jooksule varba, võtab su jalad ja paneb need metsikul kiirusel liikuma.

Meest sõnast, jalga varbast. Kõigile jalafetishi inimestele ja sportlikele suunatud välireklaam kutsus üles sportlikumale elule. Tabasco team Kerstin Raidma ja Indrek Viiderfeld teavad, et liikumises peitub jõud.

Trükireklaami värvikamad teosed

Keda ja mida siis trükireklaamis pärjati? Pronks IDEA AD-le ning Livikole tehtud Crafter'si käsitöödžinni reklaam. Lavale läksid Elen-Greete Jaadla, Helen Illend, Ken Oja, Anne Vetik ja Triin Ratassepp.


Hõbemuna võttis Age McCann GSK-le tehtud reklaamiga "kosmise ätid". Tegijad Kairit Vainult, Ellen Loitmaa, Alar Pikkorainen ja Ahto Aaremäe.


Kui tihti on Kuldmuna ajaloos toonud võidu alkohol. Mitte selle tarbimine aga reklaamimine. 2016. aasta oli ses osas eriti hea aasta agentuurile Imagine. Nende Saku Õlletehasele tehtud "siidrikunsti meistriteos" võitis kokku neli muna ja lausa kolm neist olid kuldsed. Üks üle 30 000 eurose kampaania eest, teine trükireklaami eest. Kolmas tuli reklaami Grand Prixina. Lisaks saadi veel digitaalse reklaami hõbemuna.

Vahel on tõelise meistriteose valmimiseks vaja avaramat vaadet, lisavägesid ja klaasikest kihisevat.

10 andekat Eesti kunstnikku leidsid siidris ainulaadsed muusad ja asusid neid kunstis kujutama. "Pilvine õun" ja "Mesine pirn" said monalisalikult kuulsaks ja jõudsid nii trükireklaamidesse kui lõpuks ka näitusele. Kunstihingi juhtis Imagine meistrite team: Oliver Lomp, Karin Kallas, Maarika Stroo, Sven Luka ja Kristiina Randrüüt.

Parimad pakendid

Pronksi sai Estlant OÜ-le tehtud "Mullutu murdja/Vilsandi võtukas". Esitajad Märt Lillesiim ja Tarmo Mustonen.

Hõbeda sai Coffe People'i horeca-le mõeldud kohvipakid. Tegijad Marju ning Margus Tammik ja Ettie Mikita.

Taas tõi muna Crafters Gin. Võidutöö autor KOOR ning kliendiks Liviko.