„Mul on hea meel, et otsustasime sel aastal ühiselt tunnustada Eesti parimat ettevõtet. Parima ettevõtte puhul arvestatakse majandusnäitajaid, hakkamasaamist keerulises majanduskeskkonnas, panust töökohtade loomisel, tegevusi ekspordi suunal ning panustamist ühiskonda,“ ütles EASi ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop.

Roop lisas, et Eesti parima ettevõtte konkursile oodatakse enam kui 500 kandidaati erinevatelt tegevusaladelt.

Kaubanduskoja juht Mait Palts ütles, et konkurentsivõime edetabeli suurimaks muudatuseks on see, et enam ei saa kandideerida riigi enamusosalusega ettevõtted.

„Kaalusime seda põhjalikult ning leidsime, et see on konkursi eesmärki arvestav muudatus, seda enam, et sarnane piirang kehtis ka konkursi algusaastatel. Soovime, et konkurss oleks eraettevõtlust tunnustav ja läbipaistev ning osalevad ettevõtted saaksid enda majandustulemuste kohta objektiivse tagasiside. Meie konkursi eesmärgiks on selgitada välja parimad nii suurettevõtete, kesk- ja väikeettevõtete kui ka mikroettevõtete arvestuses ning samuti näeb iga ettevõte enda positsiooni ka tegevusvaldkonna põhistes tabelites,“ lisas Palts.

Ettevõtluse Auhinna konkursi eesmärk on edendada Eesti ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid. Konkursi Ettevõtluse Auhind 2014 raames saavad auhinna viie valdkonna parimad: uuendaja, välisinvestor, kasvuettevõte, piirkonna ettevõte ja eksportöör.

Ettevõtete konkurentsivõime edetabeli koostamise eesmärgiks on kaasa aidata Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõusule ja koos sellega kogu Eesti majanduse kiiremale arengule. Edetabel toob esile kõige edukamad ettevõtted ja seab need eeskujuks teistele. Edetabel on heaks võimaluseks edukatele ettevõtetele enda tutvustamiseks avalikkusele ja selle kaudu oma konkurentsipositsiooni edasiseks kindlustamiseks.

Esmase lühikese ankeedi saab täita veebilehel www.ettevotluskonkurss.ee ja kandideerimine on avatud 30. juunini 2014. Oktoobris toimuvast pidulikust sündmusest teeb ülekande Eesti Rahvusringhääling.

2013. aasta kõige konkurentsivõimelisemaks mikroettevõtte oli KLF-Eri OÜ, keskmise suurusega ettevõtte seas oli tugevaim Wirtgen Eesti OÜ ja suurettevõtete hulgas valiti parimaks Eesti Energia AS. Ettevõtluse Auhind 2013 peavõitjaks kuulutati Kühne+Nagel AS.