Avery Schraderi sõnul aitab nende loodud platvorm leida üles õiged mõjuliidrid, määratledes järgijad vanuse, soo, riigi, keele, harjumuste jpm alusel. Kuid tegelikkuses algab kasusaamise protsess iga firma jaoks ikkagi personaalsest suhtlusest väljavalitud mõjuliidritega. Nendega tuleks saada sõbraks, suhelda isiklikult vähemasti korra nädalas, soovitab Schrader. Kõige tulemuslikum on leida aja jooksul oma kindlad infuencerid ja töötada nendega pikka aega. Sellisel juhul on brändide kasu maksimaalne.

Schrader hoiatab, et kuna paljud järgijad eksisteerivad vaid sotsiaalmeedias ja mitte tegelikkuses, on reklaamiandja suurimaks riskiks, et ta maksab raha olematute järgijatega mõjuliidrile. Just seepärast kasutab Modash vaid neid enam kui 1000 järgijaga inimesi, kelle puhul on tegelike luust ja lihast järgijate osakaal vähemasti 60%.

Tema sõnul seisneb suurim raskus õige influenceri väljavalimisel arusaamises, kes on selle mõjuliidri tegelikud järgijad ja kas nad on su brändile kasulikud või mitte. Näiteks võib ühel rulamüüjal olla huvi kaasata tema toote reklaamimisse rulatajast mõjuliider, kellel on 100 000 järgijat, kuid lähemal vaatlusel selgub, et tegelikkuses on enamus fänne noored neiud, kes järgivad teda hoopiski moodsa soengu tõttu. Ega ostaks endale kunagi rula.

Kui aga leida õiged mõjuliidrid, on võimalik saavutada edu, mida muul viisil ei taba. Näitena toob Schrader teise Eesti startupi, Veriffi, kes viis mõjuliidrite abiga hiljuti läbi eduka värbamiskampaania. See oli sihitud arvutis istuvate mänguhuviliste noorte kaasamiseks ning sellega õnnestus firmal värvata korraga üle 100 inimese.

Millised on veel suuremad vead, mida brändid mõjuliidreid kaasates teevad? Seda saab kuulata Turundusraadio saatest.