• Inimesed tahavad näha loomulikku sind, mitte viimseni lihvitud ja pähe õpitud ideaali. Ole sina ise! Lase kuulajatel näha oma emotsioone ja räägi oma elust. Ära püüa end võimalikult targalt väljendada, suhtle kuulajatega nagu grupi sõpradega.

• Ära kirjuta oma kõnet valmis, vaid jutusta lugusid. Meie kõigi elus on lugusid, mille õppetunde teistega jagada, kuid sageli ei oska me neid lihtsalt märgata. Võta endale üks tühi kaustik, mis saab sinu n-ö lugude kogumikuks. Iga eluline olukord sisaldab endas mingit õppetundi – hakka neid üles kirjutama.

• Hirm tekib sellest, et kujutleme oma peas, mis kõik võib valesti minna. Miks mitte kujutleda esinemist hästi minemas? Sul on tulemas mingi järgmine esinemine… Selle asemel, et mõelda hirmuga sellele, kuidas tekst ununeb, visualiseeri seda, kuidas kõik läheb hästi, kuulajad saavad palju kasulikku ja tulevad hiljem sind tänama.

• Esinemise kõige tähtsamad osad on algus ja lõpp. Kui saad nendega hästi hakkama, siis ei mäleta keegi, kui vahepeal midagi segamini läheb. Alusta mõne hea nalja või lühikese tabava looga. Alati on kaval kaasata koheselt publiku tähelepanu, küsides neilt näiteks mõne küsimuse.

• Publik koosneb kolme sorti inimestest: visuaalsed, auditoorsed ja tundeinimesed. Sa pead olema võimeline kõiki kõnetama. Visuaalsed inimesed räägivad kõva häälega ja kirjeldavad kõike väga värvikalt ja emotsionaalselt; auditoorsetele inimestele meeldib, kui su kõnel on ühtlane rütm ja ka hääletoon on suhteliselt monotoonne; tundeinimestega on vaja rääkida hästi rahulikult, nii et iga sinu sõna on võimalik läbi tunnetada.

• Sõnadest veel olulisemad on su hääletoon, kehakeel ja pausid. Hästi paljud esinejad on laval monotoonsed ja seisavad paigal ning hoiavad kõnepuldist kinni. Sõnade mõju sinu jutus on vaid 7%, palju olulisem on kehakeel, hääletoon, näoilmed. Samuti ära karda pause! Mõni sekund vaikust laval tundub esinejale mitme minutina samas kui kuulaja jaoks on see oluline hetk, et mingi tähtsa punkti mõjust aru saada.

• Kui sa kasutad oma lavaaega efektiivselt, siis hakkab toimima n-ö lavaefekt, mis tõstab sind automaatselt autoriteedi staatusesse laval jagatud teema osas. See aitab sind nii eraelus kui ettevõtluses.

5. oktoobril toimub teistkordselt Tallinnas Eric Edmeades´I ühepäevane esinemiskoolitus, kus kõiki eeltoodud punkte praktiliselt harjutatakse.