„Pean Eesti üheks olulisemaks ressursiks suurepäraseid äriideid ja nende teostumist rahvusvaheliste ettevõtete näol. Inkubaatori toetavate teenuste loomisel ja juhtimisel loodan, et saan selliste ettevõtete tekkimisele otseselt kaasa aidata,“ ütles Marek Mühlberg.

Marek Mühlberg on eelnevalt tegelenud tehnoloogiavaldkonnas meediasuhtluse ja kommunikatsiooni korraldamisega ning omab kogemust ka ärinõustamises. Ta on töötanud suhtekorralduskontsernis Hill & Knowlton, konsultatsioonifirmas Baltic Innovation Agency, käivitanud Äripäeva IKT uudistele portaali ITuudised.ee ning on tegev ka väikeettevõtjana.

„Tahan, et inkubaator oleks koht, kus alustav ettevõte saab kõik vajaliku selleks, et oma uudne toode valmis arendada, meeskond komplekteerida, kasvuks vajalikud investeeringud kaasata ning toode kliendini viia. Seda aitavad korda saata ennekõike kogenud nõustajad ja ärieksperdid, silmaringi avardavad koolitusprogrammid, ärivisiidid või miks mitte ka füüsiline keskkond, kus startup ettevõtete kasutada oleks prototüübi ehitamise võimalused ja mõnusad kontori- või esindusruumid. Kogu see komplekt peab töötama startupi jaoks lihtsalt ja paindlikult,“ lisas Mühlberg.

Tehnopoli Startup Inkubaator on asutatud 2003. aastal, mil keskuses alustas 4 alustavat äriideed. Tänaseks on inkubaator keskendunud IKT, tervisetehnoloogia, mehhatroonika ja rohetehnoloogia valdkonna äriideede kasvatamisele ja rahvusvahelistele turgudele aitamisele. Igal aastal lõpetab inkubaatoris üle kümne eduka tehnoloogiaettevõtte, mis on kaasanud ligi miljon eurot investeeringutena.

„Minu esmaseks väljakutseks saab kindlasti olema tänase inkubaatoris tegutsev 22 ettevõtte kasvatamine edulugudeks. Samuti soovin järjest enam tuua inkubaatori teenuste kõrvale erinevaid erakapitalil ja erainvesteeringutel baseeruvaid võimalusi. Üheks näiteks võiks siinkohal olla inkubaatori sidumine ärikiirenditega, kus avalik- ja erakapital juba algusfaasis startup ettevõttesse investeeritakse. Nii tulevad kiired tulemused ning väheneb avaliku raha osakaal inkubaatori jätkusuutlikkuse tagamisel ,“ kommenteeris Marek Mühlberg.