Esmalt on oluline mainida, et uuringu väärtus kasvab iga aastaga. Sel aastal oleme muutnud uuringu metoodika veelgi põhjalikumaks.

Vaatame tööandjat läbi nelja vaate: mida ettevõte ise oma tööandja brändist arvab, mida peab personaliosakond vajalikuks ja oluliseks ning lisaks uurime kolme välist vaadet: olemasolevate, endiste ja potentsiaalsete töötajate nägemus samast organisatsioonist.

Kogume need vaated kokku ning iga uuringus osaleja saab tagasisidena selle kohta tervikliku pildi.

Teine oluline muutus, mis sisse on viidud, on uuringu mudeli laiendamine. Eelmine aasta oli selleks rahvusvaheline 8-nurk, mis on Eesti turul küll uus, kuid brändi- ja maineuuringutes laialt levinud.

Paljud personalijuhid tundsid aga, et on sellega liialt raamidesse surutud ning nende organisatsioon on erilisem, mistõttu selleks aastaks on sellest tekkinud hoopis 12-nurk.

Lisandus eneseteostus ja areng, karjääri võimalus ning kindel palk ja aus tööandja nurk.

Viimane just seetõttu, et mitmed organisatsioonid sektorites, kus konkurents võib paista ebatervena, soovisid seda lähenemist.

Unistuste tööandja 2016 konkursil osalemiseks tuleb ettevõtte esindajal täita konkursi ankeet. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 30. november 2015.