Esmakordselt Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE ja Pärnu Juhtimiskonverentsi koostöös toimunud konkursile “Parim Juht 2014” esitati 37 kandidaati.

Esinduslik žürii Tartu Ülikooli professori Maaja Vadi juhtimisel valis nende hulgast välja seitse nominenti ning Pärnu Juhtimiskonverentsil osalejad hääletasid nominentide hulgast parimaks Lauri Taburi, kes kogus ligi kolmandiku häältest.

Parimaks nooreks juhiks valiti Bondora juhatuse esimees Pärtel Tomberg.

Lauri Taburi konkursile esitanud Sisekaitseakadeemia töötajad rõhutasid tema puhul just seda, et ta on suutnud luua tugeva meeskonna ja reaalselt rakendab kaasavat juhtimiskultuuri. Kolleegide sõnul on ta loonud akadeemias innovaatilise töökeskkonna, kus eksimine on inimlik, sest vigadest õpitakse. Tolereerides eksimist, on Sisekaitseakadeemias igapäevaseks kujunenud „kastist välja mõtlemine“, mille tulemusel on näiteks loodud Migratsiooniuuringute Keskus ja Innovatsioonikeskus ja algatatud innovatsioonipäev ja -konkurss.

PARE tegevjuhi Ene Olle sõnul olid kõik seitse nominenti väga tugevad ja kogenud juhid. “Nad on küll erinevatest tegevusvaldkondadest, kuid kõigi nominentide puhul on ühisnimetajaks see, et just nende oma meeskonna liikmed hindavad neid kõrgelt. Nad oskavad ja tahavad oma inimesi väärtustada. Hea juhi oskused ja isikuomadused innustavad omakorda meeskonda ning loovad õhustiku, kus tiimi iga liige tunneb end olulisena,” lausus Olle.

“Häid juhte pole kunagi liiga palju ning kindlasti on konkursi parimad innustavaks eeskujuks paljudele teistele praegustele ja tulevastele juhtidele,” lisas Olle.