Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul jääb alla 100-kroonise üüripakkumise maakleritasu absoluutsummas oluliselt madamaks turu keskmistele tehingutele, olles harva üle 500 krooni, kuid tavaliselt sellest summast ka allapoole ei minda. Kui aga maakleritasu maksab vara omanik, siis lepitakse omavahel kokku.


Küsimusele, kas sellised pakkumised büroodele rahaliselt üldse kasulikud on, vastab Sooman eitavalt. „Eesmärk on aga siiski klient ära teenindada ning varale üürnik leida. 500 kroonine vahendustasu katab ära vaid maakleri otsesed kulutused. Kui tegemist on elamiskõlbliku pinnaga, siis leiavad need korterid üürniku kiirelt. Kapitaalremonti vajavate varade puhul on muidugi tehinguni jõudmine keerulisem,“ lisab ta.


„Kui me räägime kinnisvarafirmade kasust, siis iga tehingu pealt ei peagi kasu lõikama. Kasu mõiste on üldisem – professionaalne teenindus, kiire ja korrektne asjaajamine on väärtused, millel kinnisvarafirmad on teenuseid üldse müüa saavad. Näiteks meie portfellis on üle 3500 pakkumise, me oleme hindamisturul absoluutne liider ja meil on ka Eesti liidergruppi kuuluv korrashoiuettevõte. Ilma eelnevalt välja toodud mainekuvandita ei saaks me sellist positsiooni omada,“ toonitab Sooman.