Peeter Stamberg, Redgate Capital

•• Ootame 35%-st tõusu. Aasta algusest on Tallinna börsiindeks juba üle 15% kerkinud. Vahepeal võib ka tagasilööke tulla, raske on öelda sedagi, kas aktsiaturu põhi on selleks korraks nähtud. Samas moodustavad siinse börsi väärtusest suure osa Eesti Telekom ja Tallinna Vesi, kellelt küll enam langust ei oota. Väiksemad ettevõtted on spekulatiivsemad, üksikud ettevõtted võivad kukkuda, kuid indeks peaks püsima suhteliselt hästi. Makronäitajad on väga koledad, kuid aktsiahindadesse on see koledus kolme- kuni üheksakuuse nihkega sisse hinnatud.

Kristjan Lepik, Tarkinvestor.ee asutaja

•• Aasta tuleb kokkuvõttes pigem keeruline. Paljudel aktsiatel ei ole põhi veel käes. Võimalik, et ka kogu börsi põhi saabub alles sel aastal. Tõusu võib loota aasta keskel või teises pooles, selleks peaksid hinnatasemed olema praegusest huvitavamad. Praegu on Tallinna börs sedavõrd ebalikviidne, et kui ühel hetkel tahab keegi ostma hakata, ei pruugi kogused üldse olla suured, et börsil tõus pihta hakkaks.

Peeter Koppel, SEB Varahalduse strateeg

•• Nähtavus on praegu globaalselt erakordselt halb. Ma küll julgen väita, et siinsed negatiivsed makroprotsessid ei ole teps mitte lõpule jõudmas. See aga on takistuseks suure raha naasmisele siinsele turule. Ilma suure rahata aga turgu üles ei osta.

Absoluutselt ei välista, et protsentuaalselt saab väiksemagi rahaga ilusaid tõuse organiseerida. Kuid strateegilises plaanis ei näe ma midagi, mis oleks siin hirmus rõõmustavat. Muidugi, hea dividendituluga tsüklitest sõltumatute ettevõtete aktsiaid tasub edasi hoida.

Erki Kert, LHV Balti analüüsiosakonna juht

•• Arvan, et aasta tuleb parem kui eelmine, kuid ometi suhteliselt raske. Suuremat tõusu ei ole oodata enne globaalsete pingete rahunemist, siis tekib taas huvi riskivõtmise vastu ja suurem raha hakkab ka arenevatele turgudele liikuma. Teine probleem seisneb Balti makrokeskkonnas: kuni see on segane, ei lähe ka börsil paremini. Meie paneme oma lootused pigem aasta teisele poolele, siis hakkab ehk siia ka suuremat raha tulema. Väga palju negatiivseid ootusi on praeguseks juba hindade sisse arvestatud, enam negatiivsemaks meie ei lähe.