Tegevuse alustamise teate on esitanud OÜ EKLT (UPS); DHL International Eesti AS; TNT Express Worldwide Eesti AS; OÜ Linter & KO (FedEx); AS Eesti Post; AS Sularahakeskus (ESS Kuller); AS Baltic Logistic System Eesti; Ratta Kuller OÜ; D2D OÜ; AS Air Cargo Estonia ja AS EXPRESS POST. AS Eesti Post on taotlenud ka tegevusluba postiteenuse osutamiseks.

"Postiseaduse" kohaselt pidid hiljemalt 1. märtsiks 2002.a. esitama Sideametile tegevuse alustamise teate või tegevusloa väljastamise taotluse need isikud, kes osutasid postiteenust enne 1. jaanuari 2002.a. Sellisel juhul võivad nad edasi tegutseda Sideameti otsuseni tegevuse alustamise teate registreerimise või registreerimisest keeldumise või tegevusloa väljastamise või väljastamisest keeldumise kohta.

Postiteenuse majandustegevusena osutamise eest ilma tegevusloata (kui luba on vastavalt seadusele nõutav) määratakse rahatrahv kuni 1 000 000 krooni. Postiteenuse majandustegevusena osutamise eest ilma Sideametit sellest eelnevalt teavitamata (kui tegevusluba ei ole nõutav) määratakse rahatrahv kuni 100 000 krooni.

Äriregistri ja Ekspress Hotline´i andmetel on posti-või kullerteenusega tegelevaid ettevõtjaid umbes 150, seega peaks potentsiaalseid loa taotlejaid või registreerimisest teavitavaid ettevõtteid olema umbes sama palju.