Selle aasta konkurss kuulutati avatuks peaministri ja tipp-ettevõtjate ümarlauaga „Uued ärimudelid. Uued tehnoloogiad. Kuidas neist maksimaalselt kasu lõigata?“, kus Taavi Rõivasega diskuteerisid maailma mobiilimängude tipparendajate hulka kuuluva ettevõtte Supercell juht Ilkka Paananen (nt mängude Clash of Clans ja Clash Royale arendaja), mullune Eesti konkursivõitja Jevgeni Kabanov (ZeroTurnaround), Priit Alamäe (Nortal), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam) ja Priit Põldoja (Inbank).

Ümarlaual osalenud ettevõtjate arvates on see, kuidas globaalselt äri nähakse ja äri tehakse, viimase 10 aastaga paljuski muutunud. Kui ekspordis on selge eelis pika äriajalooga riikidel – siis Eesti jaoks võiks olla võtmeks globaalsel turul silma paista just läbi uute tehnoloogiate arendamise. Lisaks märkis virtuaalmängude maailma üks tipptegijaid Ilkka Paananen, et eestlased paistavad silma innovaatilisuse ja kiire otsustusvõimega, mistõttu ta ei imestaks sugugi, kui järgmine miljardiline start-up äri sünniks Eestis 5-10 aasta pärast.

Tänaseks on EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi kutse saadetud juba 1100 ettevõtjale, kuid osalejaid otsitakse aktiivselt juurde.

Konkursile, mille meediapartneriks on Eesti Ekspress, on kandideerima oodatud ettevõtete omanikud või omanikest juhid, kelle ettevõtted on turul tegutsenud üle kolme aasta, kus töötab vähemalt 10 inimest ning mille 2015. aasta käive oli vähemalt kaks miljonit eurot.

Oma ettepaneku või osalemistaotluse saab esitada e-posti aadressil eoy@ee.ey.com kuni 31. oktoobrini 2016.

EY Eesti Aasta Ettevõtja sõidab juunis 2017 Monacosse Maailma Aasta Ettevõtja konkursile.