Planeeringudokumendis on kirjas, et detailplaneeringu koostamise eesmärk on Mustamäe linnaosas 0,12 hektari suurusel maa-alal paiknevast reformimata riigimaast ärimaa sihtotstarbega krundi moodustamine aadressiettepanekuga Kadaka tee 175b (praegune aadress on Kadaka tee 177a) ning ehitusõiguse määramine ühekorruselisele toitlustuspaviljonile.


Osaühingule Alexpress kuuluv kiirtoitlusasutusasutus on seal tegutsenud 1994. aastast, mil Mustamäe Linnaosavalitsus väljastas tänavakaubanduse müügiloa. Riigikohtu halduskolleegium on 8. novembri 2004 otsuses leidnud, et müügipaviljon-kioski kasutamine kaubandustegevuseks aastakümnete vältel avaliku võimu teadmisel tähendab seda, et avalik võim on tunnustanud kioski olemasolu seaduslikkust ja nimetatud ehitist ei ole võimalik vaatamata selle püstitamist käsitleva dokumentatsiooni mõningasele puudulikkusele pidada ebaseaduslikuks.


Kolleegiumi arvates võib asjaolusid arvestades ehitise ekspluatatsiooni vastuvõtmise akti asendada ka avaliku võimu tegevus, millega sisuliselt tunnistatakse valminud ehitis nõuetele vastavaks ning lubatakse ehitist kasutada vastavalt kavandatud otstarbele. Sellest tulenevalt algatati ka detailplaneering.


Planeeringu kohaselt on olemasoleva 170 ruutmeetrise hoone kõnnitee poolsele küljele rajatud terrassiosa vaja lammutada, mida käesolevaks ajaks on juba ka tehtud. Toitlustuspaviljoni kirdeküljele ehitatakse uus terrass, mis ümbritsetakse hekiga.