„Notari juures sõlmitud lepingu kohaselt läheb Karulaugu lasteaed-algkooli kinnistu omandus Karulaugu Kinnisvaralt üle vallale. Oleme selle nimel pingutanud, et saaksime senise üürisuhte asendada vallale kokkuvõttes oluliselt soodsamaks kujuneva omanikuseisusega ning seetõttu tulemusega igati rahul,“ ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas. „Algselt sõlmitud üürileping oli toona ainsaks võimaluseks vallale igati hädavajalik haridusasutus õigeaegselt valmis saada, sest täiendavaid kohustusi kooli ehituseks polnud vallal seadusest tulenevalt võimalik võtta.“


Haldo Oravase sõnul kujuneb tehingu maksumuseks 190,3 miljonit krooni koos käibemaksuga. Viimsi vald võtab üürilepingu refinantseerimiseks laenu Nordea pangalt. Eelnevalt on refinantseerimine kooskõlastatud Rahandusministeeriumiga.


Viimsi vallavalitsus sõlmis lepingu Karulaugu Kinnisvara emafirma ELL Kinnisvaraga Karulaugu lasteaeg-algkooli üürimiseks 6. mail 2008. Hariduskompleksi üürileping oli sõlmitud 30 aastaks aastase rendimääraga ca 17 miljonit krooni koos käibemaksuga. Iga järgmise aasta üürimäär kasvanuks 2,5% aastas. Üürile lisandunuks kommunaalteenused vastavalt arvetele. Lepingusse kirjutati sisse võimalus, et vallal on igal ajal võimalik koolihoone välja osta. Selleks puhuks arvutati igaks aastaks väljaostuhinnad, mis algasid 188,4 miljonist kroonist.


Ligi 6200 m² suuruse netopinnaga Karulaugu lasteaed-algkool paikneb 5,17 hektari suurusel kinnistul. Projekti autor on Arhitektibüroo Emil Urbel OÜ arhitekt Indrek Erm. Koolimaja on 3-korruseline ja selles on 14 koduklassi ning eraldi muusika-, kunsti- ja arvutiklassid. Koolis on oma aula, söökla, raamatukogu ja pikapäevarühma ruumid ning logopeedi ja kooliõe kabinetid. Lasteaias on ruumi kuuele lasterühmale.