200 000 kana hävitanud ettevõtja: šokk oli tõsine, terve aasta mõtlesin, mis edasi saab

 (13)
Sanlind OÜ linnukasvatus
Sanlind OÜ linnukasvatusFoto: Raivo Tasso

Seoses M.V.Wooli kalatööstust tabanud listeeriabakteri probleemidega uuris Äripäev kahelt toidutootjalt, kuidas nad on suutnud üle saada tootmist tabanud haiguspuhangust.

Andres Puksovi linnukasvatusettevõtet Sanlind OÜ, mis on tegutsenud juba 1994. aastast alates,tabas mullu oktoobri alguses salmonellakahtlus, mistõttu tuli hävitada 200 000-pealine kanakari.

“Šokk oli tõsine, terve aasta mõtlesin, mis edasi saab. Siis otsustasin ikkagi vaikselt uuesti taastama hakata. Kaugele jõuan, ei tea. Praegu on uued tibud soetatud, uuest aastast hakkab toodang tulema. Loodan parimat. Lihtsalt lagunema jätta oleks väga julm,” tõdes Puksov.

Loe pikemalt Äripäevast.